The Net Keeps No Secrets: originele Xbox en Windows NT 3.5 broncode gelekt in alle details

Inhoudsopgave:

The Net Keeps No Secrets: originele Xbox en Windows NT 3.5 broncode gelekt in alle details
The Net Keeps No Secrets: originele Xbox en Windows NT 3.5 broncode gelekt in alle details
Anonim

Dag van verrassingen voor Microsoft en niet bepaald goede. En het is dat het nieuws van de lekkage van de broncode van twee Microsoft-producten, twee producten die aan het einde van de 20e eeuw en aan het begin van de 21e eeuw werden gelanceerd, licht. We hebben het over de originele Xbox en Windows NT 3.5.

Het nieuws betreft Microsoft's eerste desktopconsole en Windows NT 3.5, een van de eerste pure 32-bits versies van zijn lange reeks besturingssystemen. Twee producten die alle ontwikkelingscode hebben gezien die verantwoordelijk is om ze tot leven te brengen, zijn blootgelegd.

Xbox zonder geheimen

Xbox
Xbox

Het verhaal werd herhaald op The Verge, waarin stond dat het lek dat de broncode van de blootgestelde Xbox en Windows NT 3.5 eerder in de maand plaatsvond. Een lek dat aanleiding heeft gegeven tot een onderzoek door Microsoft.

Wat betreft de Xbox, de gelekte gegevens bevatten de kernel van het besturingssysteem dat door de console wordt gebruikt en zelfs de software die wordt gebruikt voor de ontwikkelkit van de machine. De Xbox gebruikte een aangepaste versie van Windows 2000 met ondersteuning voor DirectX 8, en de gelekte broncode lijkt authentiek.

Iets niet onbelangrijk, want de kern of kernel is het centrale deel van een besturingssysteem, dat verantwoordelijk is voor het uitvoeren van alle veilige communicatie tussen de software en de hardware van de computer (moederbord, processor, geheugen, opslageenheden, muis, toetsenbord…)

Gelekt alle soorten tools ontworpen om ontwikkelaars te helpen, geval van interne emulators die worden gebruikt voor het testen van games en documenten en rapporten die bedoeld zijn om compressie te vergemakkelijken en met de nieuwe hardware te werken.

Het lekken van deze gegevens kan van grote hulp zijn voor emulators om te gedijen, want hoewel ze al op de markt bestaan, hebben ze nogal wat problemen ondervonden bij het bieden van adequate prestaties. En het is dat velen van hen problemen hebben gehad met het emuleren van de originele Xbox-kernel en het besturingssysteem.

Ook Windows NT 3.5

ramen nt
ramen nt

En samen met de broncode voor de Xbox is ook de broncode voor Windows NT 3.5 (NT werd aanvankelijk beschouwd als een acroniem voor "Nieuwe Technologie)" aan het licht gekomen. Het is de code voor een versie die heel dicht bij de versie ligt die uiteindelijk in 1994 op de markt kwam, een lek dat alle benodigde compilatietools bevat.

Het goede nieuws is dat Microsoft de ondersteuning voor Windows NT 3.5 in december 2001 beëindigde, dus de release ervan is geen beveiligingsprobleem, tenzij je een van de weinige computers hebt die nog steeds deze versie van Windows.

Dit is niet de eerste keer dat zoiets is gebeurd, aangezien een deel van de ontwikkelingscode voor Windows 2000 en Windows NT 4 in 2004 al gedeeltelijk is uitgelekt. 10, werd het slachtoffer van lekken toen een deel van de code in 2017 online werd geplaatst.

Populair onderwerp