Met Windows 10 2004 is het weer mogelijk om de pc als Bluetooth-luidspreker te gebruiken dankzij het A2DP-profiel

Inhoudsopgave:

Met Windows 10 2004 is het weer mogelijk om de pc als Bluetooth-luidspreker te gebruiken dankzij het A2DP-profiel
Met Windows 10 2004 is het weer mogelijk om de pc als Bluetooth-luidspreker te gebruiken dankzij het A2DP-profiel
Anonim

We zijn er heel dicht bij dat Windows 10 in versie 2004 werkelijkheid wordt. We hebben al enkele van de verbeteringen gezien die met de Windows 10 mei 2020-update zullen komen, maar we hebben nog veel geheimen en onbekend nieuws te ontdekken.

Dit is het geval van deze functie die terugkeert naar Windows 10 nadat hij aanwezig was in Windows 7 en zag hoe deze werd geëlimineerd met de komst van Windows 8.1. Dit is de mogelijkheid om audio te verzenden via Bluetooth vanaf een externe bron, in het geval van een mobiele telefoon, en deze af te spelen op de luidsprekers van de computer.

Computer en luidspreker

BT
BT

En het is dat met Windows 10 de mogelijkheid terugkeert waardoor de gebruiker lokaal kan streamen dankzij naar de Bluetooth-verbinding en zo muziek van de telefoon naar de luidsprekers van de computer kan sturen. Dit komt door ondersteuning voor de Bluetooth A2DP-ontvanger, ondersteuning die nog steeds aanwezig was maar met beperkte mogelijkheden door Microsoft.

A2DP, een acroniem voor Advanced Audio Distribution Profile en is het Bluetooth-stereoprofiel dat de kwaliteit van stereogeluid definieert dat van het ene apparaat naar het andere kan worden verzonden via een Bluetooth verbinding. A2DP is compatibel met de meeste codecs voor audiocompressie en maakt een muziekkwaliteit mogelijk die vergelijkbaar is met die van een MP3-nummer met 256 kbit/s. Het is een van de meest voorkomende profielen die we op de markt kunnen vinden. Elk van hen biedt een reeks functies en bepa alt ook de kwaliteit van het geluid dat we kunnen verkrijgen.

In die zin moeten zowel de bron als de ontvanger dezelfde profielen ondersteunen om ze te kunnen gebruiken. Dit zijn de belangrijkste Bluetooth-profielen:

  • A2DP: de meest voorkomende, is de belangrijkste die wordt gebruikt om audio via BT-connectiviteit te verzenden en is gebaseerd op SBC-algoritmen voor audiocompressie.
  • AVRCP: Het profiel bedoeld voor afstandsbediening van verschillende audio-afspeelfuncties.
  • HFP: dit profiel is, zoals we later zullen zien, nodig om een luidspreker handsfree te kunnen gebruiken en te kunnen bellen/ontvangen vanaf onze smartphone.
  • HSP: het wordt het meest gebruikt om audio-inhoud in hoofdtelefoons te ontvangen.
  • aptX: vergelijkbaar met A2DP, maar kan de stroom- en bandbreedtebeperkingen vermijden die A2DP doet.

Nu, met de release van Windows 10 2004, is de mogelijkheid om Bluetooth A2DP-ontvangermodus in te schakelen terug, en wordt deze feitelijk als zodanig vermeld in een ondersteuningsdocument dat is ontdekt door Windows Latest

bt
bt

Microsoft stelt u in staat om uw pc en de aangesloten luidsprekers of hoofdtelefoons te gebruiken als een luidspreker, waardoor u audio uitvoert die is verzonden vanaf een externe bron.

Dit is een functionaliteit die standaard uitgeschakeld wordt en de juiste applicaties zullen deze activeren wanneer dat nodig is om externe audio-uitzendingen te ontvangen. Het is daarom aan de ontwikkelaars om gebruik te maken van deze nieuwe optie.

Populair onderwerp