Microsoft bevordert interoperabiliteit tussen Teams en Skype: tests kunnen deze maand beginnen

Inhoudsopgave:

Microsoft bevordert interoperabiliteit tussen Teams en Skype: tests kunnen deze maand beginnen
Microsoft bevordert interoperabiliteit tussen Teams en Skype: tests kunnen deze maand beginnen
Anonim

Skype is een van de oudste hulpprogramma's van Microsoft. Een tool om in contact te blijven met andere gebruikers die wel of geen Microsoft-account hebben. Skype is bedoeld voor individueel gebruik, maar is ook een applicatie die sterk aanwezig is in educatieve en professionele omgevingen.

En op dit gebied kan het in sommige functies wedijveren met Teams, de samenwerkingsapp van Microsoft. Door het op sommige punten eens te worden, was het te verwachten dat Microsoft erop zou wedden dat gebruikers van beide applicaties met hen zouden kunnen communiceren. Een mogelijkheid om de implementatie te laten functioneren en de integratie van beide tools om een realiteit te worden.

Skype en Microsoft Teams

Skype
Skype

Microsoft heeft besloten te wedden op de interoperabiliteit tussen beide applicaties en de eerste stap zal zijn om Teams-gebruikers toe te staan Skype-accounts te gebruiken om contact te kunnen maken met het platform van andere gebruikers.

Teams kopiëren
Teams kopiëren

Dankzij deze implementatie kunnen Teams-gebruikers chatten met Skype-gebruikers en VoIP-gesprekken voeren, en het is alleen nodig om een e-mailadres van het account te hebben van Microsoft die ze hebben gekoppeld. Een verbetering die voor alle Office 365-klanten zal gelden.

Er is momenteel geen vaste datum waarop deze integratie moet beginnen en Microsoft heeft ook niet bepaald of de interoperabiliteit tussen Teams en de consumentenversie van Skype geleidelijk zal plaatsvinden. In die zin wijzen ze er vanuit DR. Windows op dat deze verbetering kan afhangen van het feit dat de IT-beheerders van de organisatie dit op de betrokken computers kunnen inschakelen.

Skype zou uiteindelijk aanwezig zijn in Teams en Microsoft zou proberen één enkele applicatie te hebben, zowel voor persoonlijk als professioneel gebruik. Het is het gevolg van de ontwikkeling van een opvolger van Skype for Business, en de consumentenversie van Skype. We verwachten later dit jaar een gebruikersversie van Teams en het v alt nog te bezien hoe Microsoft in deze roadmap past.

Populair onderwerp