Zo kunt u de beveiliging tijdens het browsen verbeteren door DNS via HTTPS in Edge, Chrome en Firefox te activeren

Inhoudsopgave:

Zo kunt u de beveiliging tijdens het browsen verbeteren door DNS via HTTPS in Edge, Chrome en Firefox te activeren
Zo kunt u de beveiliging tijdens het browsen verbeteren door DNS via HTTPS in Edge, Chrome en Firefox te activeren
Anonim

Een tijdje geleden zagen we hoe de nieuwste Microsoft Build voor Windows 10 in de Fast Ring het DNS-protocol activeerde via HTTPS, ook wel bekend als DoH. Een systeem om browsen op onze computer zowel privé als veiliger te maken.

DNS over HTTPS of DoH, het acroniem dat we vanaf nu zullen gebruiken, wat het doet is het moeilijker maken voor onze internetprovider als het gaat om het kennen van onze gewoonten als we op het net surfen. Het duidelijkste voorbeeld is dat het voor u moeilijker zal zijn om te weten welke pagina's we bezoeken, maar daarbij winnen we ook aan veiligheid door aanvallen vanuit het netwerk wat moeilijker te maken.

Voordelen van het DoH-protocol

doei
doei

DoH inschakelen in de browser die we gebruiken is heel eenvoudig. Neem een paar stappen om dit beveiligingsprotocol te kunnen implementeren in browsers die het ondersteunen. Gelukkig zijn de drie meest gebruikte compatibel, dus laten we eens kijken hoe DoH te activeren in Edge, Chrome en Firefox

Zodra we het gebruik van DNS via HTTPS hebben geactiveerd, wat we doen is de beveiliging van ons browsen verbeteren Aan de ene kant maken we het moeilijker om aanvallen van het netwerk, door de DNS te versleutelen en te voorkomen dat ze op platte tekst worden gebaseerd. Bovendien, door deze DNS te versleutelen, is wat we doen dat onze provider meer problemen heeft om onze surfgewoonten te kennen.

DoH on Edge (op chroom gebaseerd)

Rand kopiëren
Rand kopiëren

We gaan het bekende "vlaggen"-menu gebruiken om toegang te krijgen tot experimentele functies. Ga gewoon naar Edge en typ in de adresbalk "edge://flags".

In het zoekvak dat bovenaan wordt geopend, schrijven we "dns secure" om zoektijd te besparen. We zullen zien dat een van de opties die verschijnt "Secure DNS lookups" is. We hoeven de optie alleen aan te vinken in "Enabled", omdat het is standaard uitgeschakeld en start de browser opnieuw.

DoH in Google Chrome

Chrome-kopie
Chrome-kopie

In het geval van Chrome is de tutorial bijna identiek aan de vorige, met als enige verschil "chrome://flags" in plaats van "edge://flags" in de zoekbalk. Voor de tests heb ik Chrome Canary gebruikt, aangezien in de stabiele versie van Chrome de ondersteuning voor DoH nog niet verschijnt.

Eenmaal in het menu "vlaggen" zoeken en activeren we "Secure DNS lookups", en herstarten we de browser en passen we de wijzigingen toe.

Doh in Firefox

firefox kopie
firefox kopie

Het geval van Firefox is anders dan de vorige twee. Het is niet nodig om experimentele functies te gebruiken en het is gebaseerd op het openen van het menu "Voorkeuren" van Firefox en zoek daarin naar de optie "Algemeen" In deze sectie zoeken we naar "Netwerkconfiguratie" en we zullen een venster zien met verschillende opties waaronder we moeten zoeken en de optieactiveren"DNS inschakelen op In dit geval kunnen we kiezen tussen twee bekende serviceproviders zoals Cloudflare en NextDNS.

Populair onderwerp