Microsoft kondigt verbeteringen aan die in mei naar Windows Virtual Desktop komen om de bruikbaarheid en beveiliging te verbeteren

Inhoudsopgave:

Microsoft kondigt verbeteringen aan die in mei naar Windows Virtual Desktop komen om de bruikbaarheid en beveiliging te verbeteren
Microsoft kondigt verbeteringen aan die in mei naar Windows Virtual Desktop komen om de bruikbaarheid en beveiliging te verbeteren
Anonim

Windows Virtual Desktop is een op Azure gebaseerde service die tot doel heeft een volledig gevirtualiseerde Windows 10-ervaring voor meerdere gebruikers te bieden. Geïntroduceerd op Ignite 2019, het is een manier om Windows 10 in de cloud te draaien, zonder dat je het lokaal op je computer hoeft te installeren.

Wederom het potentieel van Azure, dat dit keer het gevirtualiseerde besturingssysteem mogelijk maakt en dat ook werd voorbereid voor Office 365 ProPlus. Een service, de virtualisatie van applicaties en desktops die draaien op Azure die nu voorbereid is om een update te ontvangen

Interface en beveiligingsverbeteringen

Wolk
Wolk

Met de mogelijkheid om toegang te krijgen tot Windows 10 in meerdere sessies, geoptimaliseerd voor Office 365 ProPlus, en ondersteuning voor Remote Desktop Services (RDS)-omgevingen, krijgt Windows Virtual Desktop verbeteringen gericht op beveiliging. Er komen verschillende Windows Virtual Desktop-functies in mei 2020

Onder de verbeteringen optimaliseert Microsoft de WVD-beheerervaring door gebruikers in staat te stellen hostpools te configureren, applicaties en desktops te beheren en gebruikers toe te wijzen vanuit de portal. Het gebruik van Microsoft Teams in WVD is verbeterd met een proces dat audio/video-omleiding (AV-omleiding) wordt genoemd en dat de latentie in gesprekken aanzienlijk zal verminderen.

Op het gebied van beveiliging zijn nieuwe opties toegevoegd voor het opslaan van servicegegevens om te voldoen aan uw nalevings- en regelgevende behoeften. Vrijgave van ondersteuning voor gedistribueerde servicedatabases in Azure-regio's voor naleving van gegevensresidentie en wettelijke vereisten: servicemetagegevens kunnen worden gedistribueerd over de VS en Europa, met binnenkort aanvullende regio's.

Bovendien heeft Microsoft aangekondigd dat Windows Virtual Desktop reverse-verbindingstechnologie en FSLogix-profielcontainers zal bevatten Reverse-verbinding vermindert de kans om aangevallen te worden bij het uitvoeren van een virtuele machine (VM) zonder de invoerpoorten open te houden. Profielcontainers bieden een oplossing om snel virtuele profielen in niet-beveiligde omgevingen te beheren, terwijl ze beschermd blijven via de beveiligingsinstellingen van uw organisatie.

Virtueel bureaublad van Windows
Virtueel bureaublad van Windows

W indows Virtual Desktop introduceert een nieuwe interface die rechtstreeks in de Azure Portal is geïntegreerd. U kunt deze grafische interface gebruiken om belangrijke taken sneller en efficiënter uit te voeren, zoals het implementeren en beheren van virtuele desktops en toepassingen, het toewijzen van gebruikers en het uitvoeren van ingebouwde bewaking en diagnostiek. Dit zijn andere verbeteringen die zullen komen:

  • Mogelijkheid om gebruikersgroepen toe te voegen aan Windows Virtual Desktop met behulp van Azure Active Directory (Azure AD)-groepen.
  • Ondersteuning voor beleid voor statische of dynamische voorwaardelijke toegang.
  • Ondersteuning voor verplichte multi-factor authenticatie (MFA).
  • Windows Virtual Desktop-integratie met Azure Role Based Access Control (RBAC) en analyse voor meer beheerscontrole over gebruikersmachtigingen.
  • Mogelijkheid om de geografie te kiezen waarin u uw servicemetadata wilt opslaan voor de best mogelijke naleving en regelgevende prestaties.

We worden geconfronteerd met een reeks zeer interessante oplossingen en verbeteringen nu een groot aantal gebruikers voor hun werk afhankelijk zijn van de cloud en meer functionele en veilige omgevingen nodig hebben waarin hun functies.

Populair onderwerp