De nieuwste Windows 10 verbergt een verrassing: Microsoft heeft de Cortana-activeringsopdracht uitgeschakeld

Inhoudsopgave:

De nieuwste Windows 10 verbergt een verrassing: Microsoft heeft de Cortana-activeringsopdracht uitgeschakeld
De nieuwste Windows 10 verbergt een verrassing: Microsoft heeft de Cortana-activeringsopdracht uitgeschakeld
Anonim

Cortana's toekomst lijkt op dit moment onzekerder dan ooit, tenminste als we Cortana beschouwen als een assistent om te gebruiken die op gelijke voet concurreert met Siri, Google Assistant of Alexa. Tegenwoordig is dat onmogelijk, we kennen het al zoals ze het kennen bij Microsoft, waar ze dachten dat het het beste was om naar het zakelijke veld te gaan.

Daarom trekt dit soort nieuws de aandacht. Dat Microsoft de activering van Cortana tijdelijk heeft uitgeschakeld met behulp van de spraakopdracht die de assistent bij naam aanriep: Microsoft schakelt de Cortana-activeringsopdracht uit.

Cortana wake-commando is afgebroken

Cortana
Cortana

Opvallend, want ondanks de business turn zagen we onlangs verbeteringen naar Cortana komen terwijl het zich voorbereidt om nieuwe talen te ondersteunen. Een lijst met Italiaans, Duits, Brits Engels, Japans, Spaans uit Spanje en Spaans uit Mexico.

Daarom trekt de tijdelijke uitschakeling van het wake-word, 'Hey Cortana', veel aandacht. Het is iets dat wordt weerspiegeld in de nieuwste bèta van de update van Windows 10. Het is een tijdelijke deactivering, waarschuwen ze, dus de verwachting is dat het die functie in de toekomst zal herstellen, maar wat is de reden?

schermafbeelding 66
schermafbeelding 66

Hau om te onthouden dat Alexa al bruikbaar is vanaf Windows 10, iets dat velen van ons zagen als de vijand in huis, een rivaal die ook veel krachtiger en bruikbaarder is. En ondertussen stopt Microsoft de activering van zijn assistent.

Iets opvallends als we er rekening mee houden dat het gerucht ging dat Microsoft zou kunnen werken aan een nieuwe assistent die uit de hand van Windows 10X zal komen, een systeem dat we gisteren zagen toen het zich zou gaan richten op de starten op computers met een enkel scherm. Nog een slecht teken voor Cortana als het ooit uitkomt.

We wisten al dat Cortana enkele van zijn meer consumentgerichte functies zal verliezen, die bijvoorbeeld klachten hadden veroorzaakt van gebruikers van de Invoke-luidspreker, Harman Kardon of als Cortana is verwijderd uit de Launcher-app op Android. Nu is hier nog een stap.

De waarheid is dat we zullen moeten zien wat er gebeurt met Cortana, een assistent die nooit echt van de grond is gekomen en die haar aanwezigheid binnen het Microsoft-ecosysteem geleidelijk in het nauw heeft zien lopen.

Populair onderwerp