Microsoft werkt Windows Defender bij om een bug op te lossen die een crash veroorzaakte bij het uitvoeren van een volledige scan

Inhoudsopgave:

Microsoft werkt Windows Defender bij om een bug op te lossen die een crash veroorzaakte bij het uitvoeren van een volledige scan
Microsoft werkt Windows Defender bij om een bug op te lossen die een crash veroorzaakte bij het uitvoeren van een volledige scan
Anonim

Een pc met Windows kopen en bijna tegelijkertijd een antivirusprogramma installeren, was een van de stelregels die zich tot niet zo lang geleden als een lopend vuurtje onder gebruikers verspreidde. Een stelregel die werd onderbroken met de komst van Windows Defender. Plots had onze pc een gratis ingebouwd verdedigingssysteem

Bedreigingen zijn nog steeds aanwezig in het Windows-ecosysteem, maar Defender is verantwoordelijk voor het aanpakken, of in ieder geval proberen aan te pakken, de bedreigingen die op het netwerk circuleren. Een tool die de afgelopen weken echter een aantal bugs heeft gezien. De laatste, degene die naar voren kwam bij het uitvoeren van een volledige scan, is al verholpen door Microsoft.

Gedwongen opnieuw op te starten

Bedreigingsservice gestopt
Bedreigingsservice gestopt

En het feit is dat sommige gebruikers hebben geklaagd over problemen met Windows Defender bij het uitvoeren van volledige scans In feite hebben ze op de Microsoft-forums uiteindelijk hun ontevredenheid geuit, klachten die uiteindelijk bereikte de oren van Microsoft dat het niet lang duurde om de bug te corrigeren.

Toen gebruikers een volledige scan uitvoerden met Windows Defender, de app bleef na enige tijd hangen, waardoor ze gedwongen werden te sluiten en opnieuw te starten voordat het kon werken. In BleepingComputer hebben ze de fout herhaald en zijn ze erin geslaagd deze te reproduceren.

Zoals uitgelegd, treedt de storing slechts in één geval op. "Het uitvoeren van een snelle scan verloopt prima en verloopt zonder fouten. Het uitvoeren van een volledige scan loopt echter vast nadat een bepaald aantal bestanden is gescand."

Verdediger crash
Verdediger crash

Om de fout te verifiëren, hebben ze de Event Viewer gecontroleerd, waar de fout wordt vermeld als "Toepassingsfout" of "APPCRASH". Bovendien verschijnt er een bericht dat aangeeft dat de Windows Defender Antivirus-service onverwacht is beëindigd. Als u Windows Defender opnieuw opent, wordt een bericht weergegeven dat zegt: “De bedreigingsservice is gestopt. Nu opnieuw opstarten" De enige manier om de fout op te lossen was om naar "Service Manager" te gaan en "Windows Defender Antivirus Service" opnieuw te starten.

In reactie op klachten van gebruikers beweerden sommige gebruikers op de Reddit-forums dat dit probleem te wijten kon zijn aan een bestand met een dubbele punt of dat het directe toegang tot Steam in het startmenu. Een theorie die geen officiële reactie had.

vaste definities
vaste definities

En in het licht van de klachten heeft Microsoft Windows Defender-update 1.313.1687.0 uitgebracht om dit probleem aan te pakken. Een update die kan worden gedownload vanuit Windows Defender of door naar het pad "Instellingen > Windows-beveiliging > Bescherming tegen virussen en bedreigingen" te gaan en eenmaal binnen te controleren op updates.

Populair onderwerp