Microsoft lost probleem op waarbij Defender bestanden overslaat tijdens het scanproces op pc

Inhoudsopgave:

Microsoft lost probleem op waarbij Defender bestanden overslaat tijdens het scanproces op pc
Microsoft lost probleem op waarbij Defender bestanden overslaat tijdens het scanproces op pc
Anonim

Eerder deze week herhaalden we een verhaal met Microsoft Defender als hoofdrolspeler. Sommige gebruikers klaagden over problemen tijdens de scan waardoor bestanden het beveiligingssysteem van Microsoft omzeilen.

Microsoft Defender miste enkele items tijdens een antivirusscan en het was iets waar gebruikers over klaagden op Microsoft-forums of Reddit-threads. Een bug die het bedrijf niet had herkend, hoewel het zojuist een update heeft gepubliceerd om de fout te corrigeren.

Microsoft lost het probleem op

Verdedigen
Verdedigen

Microsoft heeft het probleem opgelost door patch KB4052623 uit te brengen die een beveiligingsupdate bevat voor Windows Defender, die nu versie 4.18.2003.8 heeft. De patch is beschikbaar voor iedereen die Windows 10 heeft, in de Home-, Pro- of Enterprise-versie. Deze nieuwe update bevat echter een reeks problemen die bekend zouden moeten zijn en die we nu opsommen.

Als gevolg van een wijziging in de locatie van het bestandspad in de update, kunnen veel downloads worden geblokkeerd als AppLocker is ingeschakeld. Om dit probleem op te lossen, moet u "Groepsbeleid" openen en vervolgens de instelling wijzigen in "Toestaan" voor het volgende pad: %OSDrive%\ProgramData\Microsoft\Windows Defender\Platform\

Ze voegen er ook aan toe dat sommige apparaten Windows 10 met versie 4 draaien.18.1901.7 kan niet opstarten als veilig opstarten is ingeschakeld in BIOS Ze beweren aan dit probleem te werken en een oplossing te bieden in een toekomstige update. Om dit probleem te voorkomen, biedt u ondertussen de volgende stappen aan:

  • Herstart het apparaat en voer het BIOS in.
  • Schakel veilig opstarten uit en start het apparaat opnieuw op.
  • Voer in een opdrachtpromptvenster de volgende opdracht uit "%programdata%\Microsoft\Windows Defender\Platform\4.18.1901-7\MpCmdRun.exe" -revertplatform
  • Wacht even en voer dan sc query windefend uit om te controleren of de Windows Defender-service actief is.
  • Voer sc qc windefend uit om te controleren of het binaire bestand van Windows Defender niet langer naar versie 4.18.1901.7 verwijstStart het apparaat opnieuw op, voer het BIOS opnieuw inen schakel vervolgens Beveiligd opstarten in.

U kunt de update downloaden door naar "Windows-instellingen" te gaan door op de Windows-toets + I te drukken en in het gedeelte "Update &Beveiliging"klik op "Controleer op updates" of doe het handmatig vanaf hier.

Populair onderwerp