Vanaf mei ontvangen alle versies van Windows met ondersteuning alleen beveiligingsupdates: de optionele worden geparkeerd

Inhoudsopgave:

Vanaf mei ontvangen alle versies van Windows met ondersteuning alleen beveiligingsupdates: de optionele worden geparkeerd
Vanaf mei ontvangen alle versies van Windows met ondersteuning alleen beveiligingsupdates: de optionele worden geparkeerd
Anonim

Gisteren zagen we hoe Microsoft maatregelen begon te nemen als gevolg van COVID-19, maatregelen die in dit geval gebruikers van Office 365 troffen Slachtoffers van de wereldwijde pandemie, de bedrijven nemen maatregelen om de verzadiging van internet te voorkomen en dit ondanks het feit dat er meningen zijn die bevestigen dat dergelijke acties niet nodig zijn.

De waarheid is dat die van gisteren de eerste zet van Microsoft was, maar het is niet de enige. Nu heeft Microsoft besloten om de updates die niet essentieel zijn opzij te zetten en heeft aangekondigd dat de optionele updates die het uitgeeft voor zijn besturingssysteem, vanaf mei niet langer beschikbaar zullen zijn om zich alleen te concentreren op beveiligingsupdates.

Focus op wat belangrijk is

Update 2
Update 2

Voor de onderneming is het een logische stap om tijdelijk optionele updates opzij te zetten om zich te concentreren op beveiligingsupdates: maximalisatie van het gebruik van bronnen Alle versies van Windows en Windows Server die nog worden ondersteund (Windows 7 bijvoorbeeld al is uitgesloten van de vergelijking) wordt beïnvloed door deze maatregel.

Wat opv alt is dat het geen maatregel is die met onmiddellijke ingang wordt toegepast, aangezien pas in de maand mei ingaat, wat betekent dat de maand april zal de gebruikelijke koers volgen wat betreft optionele updates. Veel hiervan zijn al gepland en dit is misschien de reden waarom ze de start van de maatregel in mei hebben vastgelegd.

Vanaf mei ontvangen we alleen nog beveiligingsupdates op onze computers die ervoor zorgen dat we ons beschermen tegen bedreigingen en beveiligingslekken blokkeren met patches. Dit is de verklaring van Microsoft op haar website:

Bij verwijzing naar C- en D-updates in Windows, maakt het bedrijf vermelding van het type updates op basis van de schaal waarin ze zijn ingebed Ze onderscheiden dus drie niveaus (B, C en D) afhankelijk van hun belang. Terwijl het type B degenen zijn die worden uitgebracht op "Patch Tuesday" van elke maand, zijn het type C degenen die in de derde week van de maand worden gepubliceerd met bugfixes en het type D zijn degenen die worden uitgebracht in de vierde week van de maand, velen van hen in het Insider-programma.

Update 3
Update 3

Dus april is voorlopig de laatste maand dat we verschillende niet-essentiële updates voor Windows krijgen. Vanaf mei staan de optionele geparkeerd, hopelijk tot de COVID-19-crisis voorbij is.

Populair onderwerp