Windows 10 op de 20H1-tak stelt je in staat om gereserveerde ruimte op je harde schijf uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Windows 10 op de 20H1-tak stelt je in staat om gereserveerde ruimte op je harde schijf uit te schakelen
Windows 10 op de 20H1-tak stelt je in staat om gereserveerde ruimte op je harde schijf uit te schakelen
Anonim

We wachten op de komst van de 20H1-tak naar Windows 10, een update voor het besturingssysteem van Microsoft die in theorie in de lente zou moeten aankomen en die nu mogelijk in de lucht vanwege de wereldwijde dreiging van het Coronavirus. De waarheid is dat Windows 10 2004 (het is de 20H1-tak) dichterbij komt en in feite slechts twee dagen geleden hebben ze Build 19041.153 voor Windows 10 uitgebracht.

Er zijn velen die de dag hebben om hun apparatuur te updaten, maar wat als we niet genoeg ruimte hebben? Een deel van onze harde schijf is gereserveerd voor gebruik in indien nodig, een functionaliteit die de Windows 10 mei 2019-update is aangekomen en die met Windows 10 2004 zal verdwijnen, omdat gebruikers die gereserveerde ruimte kunnen herstellen.

Gereserveerde ruimte

Gereserveerd
Gereserveerd

De functie "Gereserveerde opslag" was oorspronkelijk bedoeld om problemen tijdens installaties te voorkomen. In feite heeft Microsoft de werking ervan al uitgelegd om twijfels bij gebruikers te voorkomen en op te helderen.

Een spatie die uitsluitend en exclusief is aangewezen zodat Windows 10 er gebruik van kan maken wanneer het updateproces is gestart. Op deze manier zorgt het besturingssysteem ervoor dat we voldoende ruimte op de harde schijf hebben, wat een minimum garandeert dat latere problemen zou voorkomen.

De "Gereserveerde opslag" kan worden gecontroleerd in het pad "Instellingen > Apps > Apps en functies > Beheer optionele functies" en zoals verwacht kan het niet worden verwijderd… tot nu toe, en met de komst van Windows 10 2004, zal het besturingssysteem ons in staat stellen het te deactiveren.

Om de ruimte te gebruiken die Windows op onze computer reserveert voor het geval we op een bepaald moment meer capaciteit nodig hebben, zullen we de opdrachtprompt moeten gebruiken en een reeks opdrachten moeten typen. Dit zijn de stappen:

  • Type "CMD" om toegang te krijgen tot de opdrachtprompt
  • Type "DISM.exe /Online /Get-ReservedStorageState" (zonder de aanhalingstekens) om de status van gereserveerde opslag te controleren.
  • Schakel gereserveerde opslag uit met het commando "DISM.exe /Online /Set-ReservedStorageState /State:Disabled".
  • We kunnen het opnieuw inschakelen met het commando "DISM.exe /Online /Set-ReservedStorageState /State:Enabled".

Het uitschakelen van "Gereserveerde opslag" kan een zeer interessante optie zijn voor computers met weinig opslagcapaciteit, vooral oudere die diskettes zijn gaan gebruiken. SSD solid-state of eMMC-geheugeneenheden met capaciteiten die in veel gevallen niet groter waren dan 128 GB.

Populair onderwerp