Microsoft werkt aan Project xCloud-ondersteuning voor aanraakbedieningen op het scherm

Inhoudsopgave:

Microsoft werkt aan Project xCloud-ondersteuning voor aanraakbedieningen op het scherm
Microsoft werkt aan Project xCloud-ondersteuning voor aanraakbedieningen op het scherm
Anonim

Project xCloud is de ontwikkeling van Microsoft om het spel overal mee naar toe te nemen dankzij de eeuwige aanwezigheid van de mobiele telefoon, bijna altijd aan onze zijde. Geen casual games, ja, want Project xCloud belooft games van grafische kwaliteit die vergelijkbaar zijn met die van de console dankzij de uitvoering op afstand.

Project xCloud is de inzet van Microsoft om vooral Stadia van Google aan te pakken, maar ook Sony en zijn PS Now of Nvidia's GeForce Now. Om de ontwikkeling tot een goed einde te brengen, zit het Amerikaanse bedrijf sinds oktober in de testfase met Project xCloud. Verbeter dankzij gebruikersfeedback met optimalisaties en toevoegingen zoals deze bij de hand.

Project xCloud met bedieningselementen op het scherm

Wolk
Wolk

Dit is de mogelijkheid om te spelen vanaf de mobiel met aanraakbedieningen op het scherm, een hele uitdaging voor Microsoft. De reden is dat Project xCloud voornamelijk is ontworpen om gebruik te maken van een traditionele controller die is aangepast aan mobiel en zo het gebruik van games die oorspronkelijk bedoeld zijn voor consoles te verbeteren.

Thuis is het misschien geen probleem, maar het moeten "dragen" met een controller en een adapter, kan in veel gevallen een handicap zijn en misschien is dit daarom heeft Microsoft de mogelijkheid getest om aanraakbedieningen op het scherm te gebruiken.

In feite informeert het bedrijf de ontwikkelaars zodat ze de titels kunnen aanpassen deze vorm van controle die het mogelijk zou maken om de controller achterwege te laten bij het gebruik van het aanraakscherm van de telefoon.

Er zijn veel factoren die van invloed kunnen zijn, zoals de grootte van het scherm of de minder speelbaarheid die voor velen staat voor het gebruik van besturing via virtuele knoppen op het scherm in plaats van met behulp van fysieke knoppen. Uitdagingen voor het bedrijf Redmond.

Vergeet niet dat Project xCloud ook Bluetooth-controllers van derdenbuiten Xbox zal ondersteunen, inclusief de PS4 DualShock 4 en Razer-gamepads.

De waarheid is dat Microsoft nog steeds werkt aan de ontwikkeling van Project xCloud. We moeten niet vergeten dat in eerste instantie werd gezegd dat Project xCloud Android-telefoons en Windows 10-computers zou moeten bereiken in 2020, maar de huidige situatie kan de datums veranderen.

Populair onderwerp