Weinig ruimte op de Xbox Series X SSD? Microsoft heeft al uitbreidingskaarten tot 1 TB gereed

Weinig ruimte op de Xbox Series X SSD? Microsoft heeft al uitbreidingskaarten tot 1 TB gereed
Weinig ruimte op de Xbox Series X SSD? Microsoft heeft al uitbreidingskaarten tot 1 TB gereed
Anonim

Het is een paar uur geleden dat we de spectaculaire specificaties van de Xbox Series X hebben herhaald. De nieuwe Microsoft-console die (afhankelijk van hoe de planeet evolueert onder invloed van het Coronavirus) eind 2020 arriveert om te concurreren met de PlayStation 5.

De waarheid is dat we over de Xbox Series X bijna alle details hebben geleerd tot de komst van de officiële informatie. Door lekken kwamen we te weten over de slots, poorten en ingangen die het had en een ervan trok onze aandacht. Een item waarvan we nu weten dat het zal worden gebruikt voor uitbreidingskaarten die snellere opslag mogelijk maken.

Xbox
Xbox

Het nieuwe gegevensopslagsysteem van de Xbox Series X komt in de vorm van uitbreidingskaarten die een effectievere opslag mogelijk maken door het lezen en schrijven van gegevens gemakkelijker te maken. Deze nieuwe kaarten komen van Seagate en pas op, want het biedt 1 TB extra.

Deze zorgt ervoor dat we de meegeleverde SSD niet hoeven te veranderen als de capaciteit te laag is, een heel goed idee. Maar op dit moment moet je de kosten van een van deze uitbreidingskaarten weten, iets wat voorlopig niet bekend is.

Vergeet niet dat de Xbox Series X een 1 TB SSD-schijf monteert die profiteert van de PCIe 4.0-standaard waarmee de Microsoft-console snelheden van 2,4 GB/s onbewerkte gegevens en tot 4,8 GB/s aan gecomprimeerde gegevens. Gezien de krappe opslagruimte zijn deze uitbreidingskaarten verwijderbare SSD-eenheden die kunnen profiteren van alle functies van het interne opslagsysteem van de Xbox Series X.

Xbox
Xbox

Deze zijn nodig om te kunnen spelen als we geen ruimte meer hebben op de harde schijf, aangezien er geen compatibele USB-drives zijn en evenmin een traditionele externe harde schijf werken vanwege de trage toegang.

Populair onderwerp