Uit een onderzoek blijkt dat Windows 10 beter beveiligd is tegen kwetsbaarheden dan Linux, macOS of Android

Uit een onderzoek blijkt dat Windows 10 beter beveiligd is tegen kwetsbaarheden dan Linux, macOS of Android
Uit een onderzoek blijkt dat Windows 10 beter beveiligd is tegen kwetsbaarheden dan Linux, macOS of Android
Anonim

Windows heeft altijd een kruis achter zich gehad: het is een onveilig besturingssysteem, kwetsbaar voor externe bedreigingen, vooral in vergelijking met macOS. In die zin is het opmerkelijk dat een onderzoek waarschuwt dat, ondanks wat veel mensen denken, Windows 10 veiliger is dan andere besturingssystemen

Ze vergelijken Windows 10 met macOS, Android, Linux, Ubuntu… en het gedrag van het platform, in de afgelopen 10 jaar en uitsluitend in 2019. De studie, uitgevoerd door het National Institute of Standards and Technology's National Vulnerability Database stelt dat Windows 10 minder kwetsbaar is voor externe bedreigingen in vergelijking met Android en Linux.

In de afgelopen 10 jaar is het aantal kwetsbaarheden lager geweest in Windows 10 in vergelijking met Android en Linux Gericht op 2019, bereiken Android-kwetsbaarheden de 414 gevallen, gevolgd door 360 geleden door Debian Linux, terwijl Windows 10 iets lager is met 357 gevallen.

Kwetsbaarheden
Kwetsbaarheden

Deze cijfers hebben betrekking op 2019, aangezien de cijfers van de afgelopen 10 jaar Debian Linux op een slechte plek zetten met 3.067 kwetsbaarheden. Achter Android, met 2.563 gevallen, Linux-kernel met 2.357 en macOS X met 2.212 gevallen. Windows 10 had in totaal 1.111 bugs.

mislukkingen
mislukkingen

Deze cijfers hebben betrekking op Windows 10, aangezien dit rapport ook de beveiligingsfouten van bedrijven omvat en in die zin staat Microsoft op de eerste plaats met 6.814 bugs, gevolgd door Oracle met 6.115 bugs en IBM met 4.679. Logisch als Microsoft een van de bedrijven is die een groter aantal producten op de markt heeft, wat betekent dat het minder bedreigingen per product heeft. Microsoft heeft 12,9 kwetsbaarheden per product, terwijl Linux 139,4 of Apple 37.9 heeft.

Op hun beurt zijn de gevaarlijkste applicaties onderzocht en staat Adobe Flash Player bovenaan de lijst, gevolgd door Adobe Acrobat en Microsoft Office.

Toepassingen
Toepassingen

Het lijkt erop dat met Windows 10, een besturingssysteem dat in 2015 werd gelanceerd, Microsoft het goed doet als het gaat om bescherming tegen externe bedreigingen. Misschien de grootste bedreiging voor Windows 10 zijn de eigen updates van Microsoft en de bugs die ze kunnen veroorzaken.

Populair onderwerp