Wonder Bar: Microsoft heeft plannen met Windows 10X om de bruikbaarheid op apparaten met twee schermen te verbeteren

Inhoudsopgave:

Wonder Bar: Microsoft heeft plannen met Windows 10X om de bruikbaarheid op apparaten met twee schermen te verbeteren
Wonder Bar: Microsoft heeft plannen met Windows 10X om de bruikbaarheid op apparaten met twee schermen te verbeteren
Anonim

Heb je ooit de Touch Bar geprobeerd die Apple op zijn MacBook Pro lanceerde? Veel mensen waren niet blij met een verbetering die gericht was op het opofferen van de functietoetsen in fysiek formaat en waarin de inzet was introductie van een scherm in een langwerpig formaat dat te allen tijde was aangepast aan het gebruik Maar succesvol of niet, de acties van Apple worden vaak herhaald door andere fabrikanten die ze overnemen of imiteren.

Dit is wat er gebeurt met Microsoft, dat met Windows 10X, de versie die is ontworpen voor de nieuwe reeks apparaten, zou kunnen wedden op de Wonder Bar-functie. Een nieuwe functionaliteit die een draai geeft aan wat Apple deed met de Touch Bar en die profiteert van het dubbele scherm in modellen zoals de Surface Neo.

Een Touch Bar maar gevitamineerd

wonderbalk 3
wonderbalk 3

Het hebben van twee schermen geeft veel spel, maar heeft ook een beperking: vaarwel aan het fysieke toetsenbord Dit ontslag hoeft echter niet definitief te zijn bij nieuwe apparaten, omdat we een magnetisch toetsenbord op het scherm kunnen gebruiken dat het werk doet van traditionele toetsen.

De eigenaardigheid van dit systeem dat de collega's van Xataka México hebben herhaald, is dat er een vrije ruimte is aan de bovenkant van het scherm. Veel genereuzer dan Apple's Touch Bar, kan worden aangetikt in plaats van leeg te zitten dankzij de Wonder Bar-functie.

Windows 10X is een veel flexibeler systeem en dit wordt aangetoond door de Wonder Bar, een functie die aanpast aan de behoeften van elk momentDe Wonder Bar kan emoji's, video's, een handschriftgebied, afspeelbedieningen weergeven … allemaal mogelijk gemaakt door Windows 10X. Kortom, het dient ter verbetering van de mogelijkheden van het toetsenbord dat we op het scherm plaatsen.

wonderbar 2
wonderbar 2

De mogelijkheden van de Wonder Bar zijn enorm (de limiet is de verbeelding van de ontwikkelaar), het is waar, maar Microsoft heeft de horizon niet uit het oog willen verliezen en wil niet dat het een open veld om elk type gebruik te implementeren daarom heeft het een reeks regels en tips opgesteld voor ontwikkelaars, die degenen zijn die in hun macht zijn om deze Wonder Bar aan te passen voor hun toepassingen. In die zin willen ze dat de Wonder Bar vooral streeft naar verbetering van de bruikbaarheid van het toetsenbord.

Er is nog een lange weg te gaan, bijna een jaar, om een algemene en openbare versie van Windows 10X te zien. Voorlopig is de emulator beschikbaar voor ontwikkelaars om te experimenteren met de mogelijkheden die het biedt en alleen wanneer de Surface Neo echt is, kunnen we controleren hoe het werkt

Populair onderwerp