Met de komst van Windows 10X zorgt Microsoft ervoor dat we updates binnen enkele seconden kunnen installeren

Inhoudsopgave:

Met de komst van Windows 10X zorgt Microsoft ervoor dat we updates binnen enkele seconden kunnen installeren
Met de komst van Windows 10X zorgt Microsoft ervoor dat we updates binnen enkele seconden kunnen installeren
Anonim

Je bent vast wel eens wanhopig geweest voor de installatie van een Windows-update, in al zijn versies. Zelfs Windows 10 is niet gespaard gebleven processen die zich soms bijna "eeuwig" uitstrekken en dat we gedurende een groot deel van het proces de computer normaal kunnen blijven gebruiken.

Nu beweert Microsoft dat dit een functie is die kan verdwijnen wanneer Windows 10X werkelijkheid wordt. De versie van Windows voor een nieuwe klasse apparaten stelt ons in staat om functie-updates in een kwestie van seconden te installeren, wat een enorme vermindering van de tijd zou betekenen.

In minder dan 90 seconden

Windows 10x
Windows 10x

Volgens Microsoft stelt Windows 10X gebruikers in staat om functie-updates in een kwestie van seconden te installeren, ze spreken van 90 seconden (anderhalve minuut) als de tijd dat de computer zou besteden aan het installeren van de update nadat deze is gedownload.

Het wordt een exclusieve verbetering van Windows 10X, door stuurprogramma's en apps te scheiden in geïsoleerde s containers. Op deze manier kan Microsoft ervoor zorgen dat Windows 10X functie-updates op een offline partitie installeert.

containers
containers

Windows 10X downloads functie-updates en bestanden worden opgeslagen op een aparte partitie Vervolgens migreert het systeem de gewijzigde bestanden naar de nieuwe partitie wanneer we het apparaat opnieuw opstarten. Microsoft heeft aangekondigd dat er drie soorten containers voor Windows 10X zullen zijn: Win32 (degene die bedoeld is om standaard Windows 10-apps op Windows 10X te laten draaien), MSIX en Native (UWP).

Windows 10X zou dus een verbetering bieden ten opzichte van Windows 10, waar Windows-updates in Windows 10 Home-, Pro- en Enterprise-edities 5 minuten tot een uur kunnen durenen vereisen meerdere reboots.

Onthoud ook dat voor degenen die de mogelijkheden van Windows 10X willen uitproberen, Microsoft een Windows 10X-emulator heeft uitgebracht die voornamelijk bedoeld is voor app-ontwikkelaars. Een mogelijkheid waarmee we ruwweg kunnen zien hoe Windows 10X werkt.

Populair onderwerp