Een andere bug lijkt Windows 7 te beïnvloeden, die niet langer wordt ondersteund: sommige gebruikers zeggen dat ze hun computers niet kunnen afsluiten of opnieuw opstarten

Inhoudsopgave:

Een andere bug lijkt Windows 7 te beïnvloeden, die niet langer wordt ondersteund: sommige gebruikers zeggen dat ze hun computers niet kunnen afsluiten of opnieuw opstarten
Een andere bug lijkt Windows 7 te beïnvloeden, die niet langer wordt ondersteund: sommige gebruikers zeggen dat ze hun computers niet kunnen afsluiten of opnieuw opstarten
Anonim

Midden januari beëindigde Microsoft de ondersteuning voor Windows 7 (het deed dit parallel met Windows 10 Mobile, Windows Server 2008 en Windows Server 2008 R2). Dat betekent dat het populaire besturingssysteem van Microsoft verouderd en onbeschermd zou zijn zonder updates die gebruikers zouden kunnen corrigeren of beschermen tegen fouten

Al snel zagen we hoe Microsoft het voor zich zou hebben: eerst vanwege een fout waardoor de achtergrond zwart werd en nu met een andere fout, deze van groter belang. Een bug die voorkomt dat gebruikers hun computer afsluiten of opnieuw opstarten met Windows 7.

Kan de computer niet afsluiten of opnieuw opstarten

Windows 7
Windows 7

Het is prima dat Microsoft probeert om naar Windows 10 te springen, maar voor velen krijgt deze situatie al surrealistische ondertoon. En het is dat de ondersteuning voor Windows 7 is gestopt en er meer problemen zijn begonnen dan in de afgelopen weken voor Windows 7, een besturingssysteem dat nog steeds aanwezig is op miljoenen computers.

Nu klagen gebruikers over een nieuwe bug waardoor ze hun computers niet kunnen afsluiten of opnieuw opstarten. Technologieforums zijn de plaatsen waar de betrokkenen hun ontevredenheid uiten en op hun beurt dezelfde plaats waar oplossingen verschijnen. Er verschijnen dus verschillende oplossingen op Reddit in afwachting van de beslissing van Microsoft hierover.

De eerste van de voorgestelde oplossingen verschijnt in deze link en beschrijft de volgende stappen:

 • Maak een ander beheerdersaccount.
 • Log in op dat account of een ander beheerdersaccount dat al op de machine is aangemaakt
 • Log dan weer in op het standaard beheerdersaccount.
 • Afsluiten of normaal herstarten.

Het is een van de oplossingen, maar niet de enige. Dit is het geval van degene die wordt aangeboden door de antivirusfabrikant Quick Heal en wordt beschreven op ZDNet. Volgens dit bedrijf zou de fout kunnen zijn veroorzaakt door problemen met de UAC ("User Account Control"), een systeem dat bij Windows Vista werd geleverd met als doel de beveiliging van Windows door te voorkomen dat een potentieel kwaadwillende geïnfecteerde toepassing wijzigingen aanbrengt in het systeem. Dit lijkt de meest permanente oplossing, hoewel het nog niet officieel is of wordt ondersteund door Microsoft:

 • Druk op de toetscombinatie Windows + R om het venster Uitvoeren te openen.
 • Typ "gpedit.msc" en druk op "Enter".
 • Ga in het venster Groepsbeleid-editor naar "Computerconfiguratie > Windows-instellingen > Beveiligingsinstellingen > Lokaal beleid > Beveiligingsopties".
 • In het rechterdeelvenster van de "Beveiligingsopties" optie, zoek en dubbelklik op "Gebruikersaccountbeheer: voer alle beheerders uit in de goedkeuringsmodus van de beheerder".
 • Selecteer in het nieuwe venster "Activeren".
 • Open het venster "Uitvoeren" opnieuw, maar deze keer typen we "gpupdate /force" en drukken op "Enter". Hiermee wordt alle groepsbeleid bijgewerkt.
 • Herstart of sluit het systeem normaal af.

Microsoft heeft nog geen officiële verklaring afgegeven en we wachten om te weten of het bedrijf eindelijk besluit een beveiligingspatch uit te brengen, nog een, zodra ze zijn gestopt met het ondersteunen van Windows 7, of nu ja, ze laten langzaamaan hun besturingssysteem doodgaan.

Populair onderwerp