Microsoft, Dell, AT&T en meer fabrikanten in de Verenigde Staten werken al aan de ontwikkeling van een alternatief voor Huawei's 5G

Inhoudsopgave:

Microsoft, Dell, AT&T en meer fabrikanten in de Verenigde Staten werken al aan de ontwikkeling van een alternatief voor Huawei's 5G
Microsoft, Dell, AT&T en meer fabrikanten in de Verenigde Staten werken al aan de ontwikkeling van een alternatief voor Huawei's 5G
Anonim

Iedereen is op de hoogte van het conflict tussen de regering-Trump en dus de regering van de Verenigde Staten en Huawei. Op gebruikersniveau hebben we de gevolgen gezien: het kopen van de Huawei Mate 30 zonder Google Apps is het voorlaatste voorbeeld dat op de markt is gekomen. Maar we mogen niet vergeten dat de kern van deze strijd 5G is, een technologie die volgens hen de telecommunicatie zal transformeren.

Huawei is de huidige wereldheerser van deze technologie en zijn wereldwijde netwerken zijn aanwezig in een groot aantal landen. Om het op te nemen tegen Huawei en een alternatief voor 5G van dezelfde kwaliteit te bieden, zou de Amerikaanse overheid samenwerken met verschillende fabrikanten, waaronder Microsoft, om een alternatief 5G te ontwikkelen.

Een alternatief voor Huawei

huawei
huawei

Om te komen tot een alternatief voor Huawei's 5G, de regering van de Verenigde Staten zou samenwerken met fabrikanten zoals Microsoft, Dell, AT&T met als uiteindelijk doel een alternatief te ontwikkelen voor de 5G die Huawei aanbiedt en daarmee onafhankelijk zijn van de Aziatische fabrikant. Het doel van dit project, zeggen ze, zou zijn om "de afhankelijkheid van Huawei, zowel zijn apparaten als zijn telecommunicatietechnologie te verminderen, zelfs te elimineren."

Huawei is momenteel de leider in de 5G-infrastructuurmarkt, met infrastructuur die aanwezig is in landen als China, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland… Het doel van deze alliantie van bedrijven is om het creëren van een infrastructuur 5G-netwerk waarmee softwareontwikkelaars een standaard kunnen creëren waarop machines en apparaten van bijna elke fabrikant kunnen werken.

Antenne
Antenne

Met het project waar Microsoft aan begint, probeert het de mogelijke veiligheidsrisico's weg te nemen die volgens de regering van de Verenigde Staten altijd gepaard gaan met het vertrouwen op Huawei's 5G-netwerk. Voorlopig bevinden deze alliantie en dit project zich in een zeer vroeg stadium Ze moeten alle administratieve maar ook technologische procedures overwinnen die het mogelijk maken een standaard te creëren die wereldwijd compatibel is met alle soorten apparaten.

Als deze alliantie tot wasdom komt, Huawei zou nog een andere concurrent hebben, want op dit moment, na de eerste positie ingenomen door de Aziatische fabrikant, alleen Nokia en Ericsson, ooit dominators, bieden min of meer interessante alternatieven.

Populair onderwerp