Windows 10X introduceert een nieuw systeem van dynamische achtergronden vergelijkbaar met die van macOS Mojave

Inhoudsopgave:

Windows 10X introduceert een nieuw systeem van dynamische achtergronden vergelijkbaar met die van macOS Mojave
Windows 10X introduceert een nieuw systeem van dynamische achtergronden vergelijkbaar met die van macOS Mojave
Anonim

Het zal eind 2020 zijn wanneer gebruikers officiële toegang hebben tot Windows 10X, het nieuwe besturingssysteem van Microsoft dat zal vergezellen bij de nieuwe apparaten met twee schermen die in Kerst 2020. Een besturingssysteem dat voor sommige bedrijven nog in een zeer vroeg ontwikkelingsstadium verkeert.

Windows 10X zal eerder aankomen in de vorm van een preview en in feite werkt Microsoft al aan een emulator vergelijkbaar met degene die bestaat om Android-applicaties op dual-screen apparaten te kunnen testen. En terwijl het arriveert, krijgen we beetje bij beetje er wat details over te weten

Een veranderend landschap

Geld
Geld

En het is dat onder alle verbeteringen die het introduceert, de opname van een nieuw systeem van dynamische achtergronden opv alt. Het was Windows Central die toegang had tot de informatie over het nieuwe type wallpapers in Windows 10X.

Deze achtergronden vallen op door de mogelijkheid die ze bieden om de inhoud te wijzigen, afhankelijk van verschillende factoren. Op een vergelijkbare manier als die wordt aangeboden door macOS Mojave, kan dezelfde achtergrond ochtend-, middag- of nachtontwerpen presenteren, afhankelijk van het tijdstip van de dag waarin we ons bevinden. Deze dynamische achtergronden kunnen ook actieve wolken bevatten die willekeurig verschijnen.

Dit is een verbetering die momenteel wordt ontwikkeld en bestudeerd, omdat het noodzakelijk is om de impact te bepalen die dit soort fondsen zou kunnen hebben op de batterij van het apparaat waarop ze worden toegepast. Dit is ook niet iets nieuws, omdat we in feite enkele hulpprogramma's hebben gevonden die een soortgelijk effect op onze schermen bieden.

Andere verbeteringen

Het is de belangrijkste verbetering die komt, althans in het esthetische gedeelte En het is dat we met Windows 10X een verbeterde gebruikersinterface zullen zien die zich aanpast aan de positie waarin we sturen het apparaat aan om te allen tijde de best mogelijke prestaties te bieden. De toepassingen worden aangepast als we het scherm in de modus met twee panelen of slechts één gebruiken, of als het in portret of landschap wordt gebruikt.

Gerelateerd aan de apparaathouding, zal Windows 10X debuut een adaptieve taakbalk introduceren die kan veranderen op basis van de vormfactor van het apparaat of gebruikersvoorkeur. Een taakbalk die ook aanpasbaar is, zodat gebruikers de positie van de pictogrammen kunnen bepalen.

Om de bruikbaarheid te verbeteren, introduceert Windows 10X bovenaan een systeembrede zoekbalk met daarin de Finder. Er is ook een raster van geïnstalleerde applicaties dat de dynamische Tiles vervangt en een aanbevolen gebied met inhoud die de gebruiker kan interesseren. Deze taakbalk wordt geminimaliseerd wanneer een toepassing wordt uitgevoerd en als een toetsenbord of muis is aangesloten, zal de taakbalk zich aanpassen om zich meer als een traditionele taakbalk te gedragen.

De bruikbaarheid wordt verbeterd door de aanwezigheid in Windows 10X ondersteunt app-mappen in het menu "Start", zodat gebruikers meerdere apps in één map kunnen groeperen. Kortom, het gaat om het vergemakkelijken van de toegang tot gebruikerstaken.

Vernieuwd "Actiecentrum", dat vertrouwt op Snelle acties, voor meer controle zonder het "Actiecentrum" te verlaten. Een vernieuwd "Actiecentrum" met zaken als volumeregeling, stroomopties en batterijpercentage.

Het updateproces is verbeterd met Windows Update en in Windows 10X functie-updates zullen sneller zijn dan in Windows 10, omdat ze op de achtergrond worden uitgevoerd zonder dat een herstart nodig is tot de update is voltooid.

Microsoft's twee nieuwe dual-screen modellen, de Surface Neo en de Surface Duo, zouden tegen kerst 2020 op de markt moeten komen, vergezeld van het nieuwe besturingssysteem. Windows 10X wordt alleen geleverd met nieuwe apparaten die met dit besturingssysteem worden verkocht en kan niet afzonderlijk worden gedownload en geïnstalleerd voor apparaten die al op de markt zijn.

Populair onderwerp