Microsoft heeft de emulator al klaar om te controleren hoe Android-apps werken op de Surface Duo

Inhoudsopgave:

Microsoft heeft de emulator al klaar om te controleren hoe Android-apps werken op de Surface Duo
Microsoft heeft de emulator al klaar om te controleren hoe Android-apps werken op de Surface Duo
Anonim

Een paar weken geleden hebben we het gehad over hoe Microsoft aan de toekomst werkte met apparaten met twee schermen. Het gaat over de grond voorbereiden voor de komst, in bijna een jaar van de Surface Duo en de Surface Neo samen met de rest van de producten die gebruik maken van flexibele schermen of kamerschermen.

Een paar uur geleden en in navolging van de roadmap-markeringen, heeft Microsoft de SDK uitgebracht in de preview-versie, testen, voor de Surface Duo. Een tool waarmee ontwikkelaars die mogelijk een contactpersoon hebben kunnen zien hoe hun applicaties zich gedragen op apparaten met twee schermen

Android op de Surface Duo

Image
Image

Microsoft's uitgebrachte SDK voor de Surface Duo bevat de optie om native Java API's te ontwikkelen voor apparaten met twee schermen, inclusief de DisplayMask API, de scharnierhoeksensor en een nieuw apparaat mogelijkheden.

Ook een Android-emulator is ingeschakeld die laat zien hoe de Surface Duo in de toekomst zal werken op een manier dat deze integreert met Android Studio zodat de ontwikkelaar de applicatie waar je op een echt apparaat werkt.

In Neowin hebben ze een video uitgebracht die laat zien hoe de emulator werkt; je kunt verschillende openingshoeken van het scherm, gebaren, de vereniging van het scharnier met de schermen… op zo'n manier zien dat je kunt zien hoe een app zou kunnen werken op de Surface Duo of een soortgelijk product

Voor het voorbeeld toon het gedrag van Microsoft Launcher op een apparaat met twee schermen waarbij toepassingen taken op beide schermen uitvoeren en laten zien hoe de normale interface wordt gewijzigd in de interface die is aangepast aan meerdere schermen.

De emulator draait een versie van Android AOSP (Android Open Source Project), dus we zullen geen spoor van de Google-applicaties vinden en het heeft slechts enkele van de applicaties van Microsoft geïnstalleerd, zoals Edge-browser, SwiftKey-toetsenbord of Microsoft Launcher.

Er komt ook een Windows 10X-emulator

We hebben het over de Android-emulator voor de Surface Duo, maar de Surface Neo heeft ook zijn aandeel van bekendheid, aangezien Microsoft zegt dat ze werken aan een emulator voor Windows 10Xwaar wacht je nog op release als preview, op 11 februari onder de naam Microsoft Emulator.

Het is duidelijk dat het product voorlopig nog "erg groen" is en verder moet worden gewerkt aan de ontwikkeling ervan, maar de release van de SDK is een stap die aangeeft dat Microsoft het zeer serieus heeft genomen over de lancering van zijn nieuwe reeks apparaten en de basissoftware die ze zal vormen.

Populair onderwerp