Vandaag is het zover: Microsoft begint de nieuwe Edge uit te rollen naar alle ondersteunde apparaten

Inhoudsopgave:

Vandaag is het zover: Microsoft begint de nieuwe Edge uit te rollen naar alle ondersteunde apparaten
Vandaag is het zover: Microsoft begint de nieuwe Edge uit te rollen naar alle ondersteunde apparaten
Anonim

Vandaag is de dag dat Microsoft zijn nieuwe voorstel op het gebied van browsers begint uit te rollen. Edge op basis van Chromium is een realiteit en zal in staat zijn om de klassieke versie die we allemaal kennen na het passeren van de drie bekende ontwikkelingskanalen: Canary, Dev en Beta te vervangen of er naast te bestaan.

Vandaag, 15 januari, Microsoft begint met verzending naar compatibele Windows 10-pc's en de nieuwe Edge wordt de standaardbrowser op onze computers en tablets (tenminste als de gebruiker zo beslist). Als je een pc of tablet hebt met Windows 10 Home en Pro, vind je via Windows Update de nieuwe update.

Een nieuwe rand

Kant
Kant

Als je een pc of tablet hebt met een versie gelijk aan of later dan Windows 10 mei 2018 Update die aan de vereisten voldoet, zal de nieuwe Edge als een aparte update aankomen. Als u in plaats daarvan een pc met Windows 10 Education of Windows 10 Enterprise gebruikt, komt de update niet met Windows Update, net als bij Windows 7, Windows 8.1, Windows 10 en macOS, moeten de systemen van gebruikers handmatig worden gedownload en geïnstalleerd de nieuwe op Chromium gebaseerde Edge.

Voor iedereen die Edge gebruikt en niets wil horen over de nieuwe versie, u kunt de komst van op Chromium gebaseerde Edge blokkeren met een tool die Microsoft beschikbaar stelt op deze link.

Kant
Kant

Het is een blokkeersysteem dat voornamelijk bedoeld is voor professionele omgevingen en om bedrijven te helpen de automatische implementatie van Chromium-gebaseerde Microsoft Edge te voorkomen in omgevingen waar bedrijven Automatische updates zijn ingeschakeld. Op deze manier wordt de nieuwe versie van Edge geblokkeerd zonder vervaldatum.

Het is een proces dat met de hand kan worden gedaan door deze stappen te volgen, hoewel het veel minder comfortabel is:

  • Druk op de Windows-toets en typ regedit.
  • Druk op de Enter-toets en voer de Windows-registereditor in.
  • Zoek naar de map HKEY LOCAL MACHINESOFTWAREMicrosoftEdgeUpdate.
  • Als de EdgeUpdate-sleutel niet bestaat, maken we deze door met de rechtermuisknop op Microsoft > New > Key te klikken en deze de naam EdgeUpdate te geven.
  • Selecteer de sleutel EdgeUpdate en klik aan de rechterkant van het venster en selecteer Nieuwe > DWORD-waarde (32 bits)
  • We gebruiken DoNotUpdateToEdgeWithChromium als de naam van de sleutel om de gegevenswaarde te wijzigen in 1.

Deze nieuwe versie laat de Edge HTML-engine vallen en gaat voor Chromium. Een browser die ernaar streeft gebruikers te overtuigen die ontevreden zijn over Chrome of Firefox, en in ruil daarvoor een browser biedt met betere prestaties en een lager RAM- en batterijverbruik.

Ik heb zojuist gecontroleerd op een Windows 10-pc die is ge├╝pgraded naar Windows 10 november 2019 Update en Edge is niet beschikbaar, net zoals het niet beschikbaar is voor macOS. Je moet uren of dagen wachten om Edge buiten de ontwikkelingskanalen te gaan gebruiken en de verbeteringen te ervaren die het met zich meebrengt.

Populair onderwerp