Microsoft kan Progressive Web Apps automatisch laten starten bij inloggen in Windows 10

Inhoudsopgave:

Microsoft kan Progressive Web Apps automatisch laten starten bij inloggen in Windows 10
Microsoft kan Progressive Web Apps automatisch laten starten bij inloggen in Windows 10
Anonim

We hebben het bij verschillende gelegenheden gehad over progressieve webapplicaties. Ze hebben een specifieke website en zal in veel gevallen de traditionele applicaties vervangen In feite zijn er bedrijven zoals Twitter die zich al stevig inzetten voor dit soort oplossingen.

Microsoft heeft ook een knipoog gegeven naar enkele ontwikkelingen die tal van voordelen en zeer weinig nadelen hebben. En nu kan de volgende zet ervoor zorgen dat PWA's (we gebruiken vanaf nu het acroniem), automatisch starten bij het inloggen op het besturingssysteem

PWA's integreren in desktopplatforms

apps
apps

Microsoft en zijn app store hebben al PWA. Een type applicatie dat erg lijkt op webapplicaties, zoals degene die we openen in de browser, maar met functies die erg lijken op traditionele applicaties en ook veel gemakkelijker te updaten zijn.

Microsoft heeft grote belangstelling voor PWA's en het doel is dat ze uiteindelijk in het systeem worden geïntegreerd en dat de gebruiker in staat is om toe te voegen of te verwijderen ze als uit een toepassing meer betrokken. Er zijn browsers zoals Chrome die al een directe toegang bieden in de vorm van een knop om een app te installeren bij het bezoeken van een site met PWA.

En aangezien Microsoft al betrokken is bij de ontwikkeling van Chromium en de nieuwe Edge over een paar dagen beschikbaar komt, hopelijk kan het een vergelijkbare optie bevatten en zelfs toestaan dat een reeds geïnstalleerde PWA start wanneer u logt in op het besturingssysteem. In feite is het een echte verbetering, hoewel niet functioneel.

Het iets dat werd herhaald door Carlos Frias op Github, waar hij stelt dat sinds het Amerikaanse bedrijf mediteert over het realiseren van deze capaciteit, waarvoor ze een toegang zouden moeten creëren stuur PWA naar de opstartmap in het Windows-besturingssysteem, hoewel dit kan worden gedaan door een registersleutel in het Windows-register te maken of door deze als een geplande taak uit te voeren.

Het v alt nog te bezien of deze verbetering standaard wordt ingesteld en zelfs als de PWA automatisch start wanneer de gebruiker zich aanmeldt bij het besturingssysteem, kan de gebruiker ook kiezen om deze functie te verwijderen zodra de PWA is geïnstalleerd om te voorkomen dat de PWA automatisch start bij elke aanmelding van het besturingssysteem.

Populair onderwerp