Microsoft zou kunnen werken aan een vernieuwde Taakbeheer met meer functies om onze pc te beheren

Inhoudsopgave:

Microsoft zou kunnen werken aan een vernieuwde Taakbeheer met meer functies om onze pc te beheren
Microsoft zou kunnen werken aan een vernieuwde Taakbeheer met meer functies om onze pc te beheren
Anonim

Een van de mythische hulpprogramma's van Windows is de "Taakbeheer" Een klassiek hulpmiddel dat we allemaal hebben gebruikt om de prestaties van het systeem te controleren met opties om te zien welke applicaties meer bronnen verbruiken of de bronnen sluiten die problematisch kunnen zijn.

Een tool waar Microsoft aan werkt om het te voorzien van nieuwe functies die de bruikbaarheid verbeteren. De "Taakbeheer" zal worden bijgewerkt in toekomstige Windows-releases om meer functies te hebben dankzij, onder andere, een herontwerp van de interface.

A Powered Task Manager

Beheerderstaken
Beheerderstaken

In een rapport opgesteld door Microsoft en gerapporteerd door WalkingCat op Twitter, wordt gewerkt aan de implementatie van een nieuwe kolom die informatie zal tonen over de architectuur: zal dekking tot x86, x64 of Arm32. Momenteel komt het dichtst in de buurt van een tabblad in "Details", dat beperkt is tot 64-bits en 32-bits.

Er zal ook informatie zijn over het type schijf dat op de pc wordt gebruikt in Taakbeheer. We zien een nieuw tabblad onder 'Prestaties' om te helpen bepalen of we een HDD, SSD of andere typen schijven gebruiken.

Een andere factor die naar Taakbeheer zal komen, is de mogelijkheid om de temperatuur van de GPU te kennen dankzij een functie voor het bewaken van de temperatuur van de grafische kaart. Een functie die gunstig is voor degenen die een speciale GPU-kaart gebruiken en een bijgewerkte grafische driver hebben, maar ook die systemen met geïntegreerde grafische afbeeldingen

De vereiste is dat het grafische stuurprogramma compatibel moet zijn met WDDM-versie 2.4+, een waarde die kan worden gecontroleerd op het tabblad "Weergave" van het hulpprogramma DirectX-diagnose.

Deze verbeteringen zouden moeten komen met Windows 10 versie 2004, wat niemand minder is dan de 20H1-tak waarvan we verwachten dat deze in het voorjaar van 2020 zal arriveren. Het testen moet echter eerst beginnen binnen de Windows Insider-programma.

Populair onderwerp