Instagram wordt een Progressive Web App in de Microsoft Store en er komen eindelijk frequentere updates aan

Inhoudsopgave:

Instagram wordt een Progressive Web App in de Microsoft Store en er komen eindelijk frequentere updates aan
Instagram wordt een Progressive Web App in de Microsoft Store en er komen eindelijk frequentere updates aan
Anonim

We hebben het meerdere malen gehad over hoe traditionele applicaties worden vervangen door PWA's, wat staat voor Progressive Web Application. Bedrijven en ontwikkelaars waarderen meer voordelen in dit soort ontwikkeling vergeleken met traditionele pp en nu lijkt het erop dat Instagram ook op deze trein springt.

Facebook, het bedrijf achter Instagram en vaak het middelpunt van het nieuws, heeft aangekondigd de sprong naar de wereld van webapplicaties te maken en dat Instagram niet langer als traditionele applicatie in de Microsoft Store voor word een progressieve webapplicatie

Instagram is nu een Progressive Web App

Instagram
Instagram

De voordelen van webapplicaties zijn talrijk Ze bieden een grote homogeniteit tussen alle platforms bij het omgaan met uw app, wat onmogelijk wordt als ze allemaal een speciaal ontwikkelde app gebruiken. Een type app dat niet op dezelfde manier afhankelijk is van de hardware van de computer als een native app, waardoor hogere laadsnelheden mogelijk zijn (mits we een goede netwerkverbinding hebben natuurlijk). Er is zelfs de mogelijkheid, hoewel dat ze bijna een native app zou maken, om deze te kunnen downloaden en offline te gebruiken.

En Facebook heeft voor dit systeem gekozen voor zijn Instagram-applicatie, zodanig dat de platformonafhankelijke ontwikkeltool vervangt die, onder de naam OSMeta, de creatie mogelijk maakte van verschillende toepassingen van degenen die onder zijn paraplu opereren.

Instagram voor Windows 10 wordt een veel lichtere applicatie die ook vaker zal worden bijgewerkt omdat er geen specifieke ontwikkeling voor nodig is. Op deze manier zou het breken met een van de kwaden die het sinds het begin hebben getroffen en dat is niets anders dan het gebrek aan updates.

Facebook sluit zich aan bij het pad dat door andere bedrijven is ingeslagen Twitter is het meest opvallende geval, het bedrijf dat zich het sterkst heeft ingezet voor PWA's voor Windows 10, maar het is niet het enkel geval. Er is bijvoorbeeld Trivago of hoe een specifieke winkel voor dit type applicatie is ontstaan.

Populair onderwerp