Windows 10 Mobile is al geschiedenis: vanaf vandaag wordt het platform niet langer officieel ondersteund door Microsoft

Inhoudsopgave:

Windows 10 Mobile is al geschiedenis: vanaf vandaag wordt het platform niet langer officieel ondersteund door Microsoft
Windows 10 Mobile is al geschiedenis: vanaf vandaag wordt het platform niet langer officieel ondersteund door Microsoft
Anonim

We wisten het al, maar het kan nooit kwaad om het te onthouden voor het geval iemand het is vergeten. Vanaf vandaag ontvangen alle gebruikers die een telefoon met Windows 10 Mobile blijven gebruiken, officieel geen ondersteuning meer van Microsoft Uw telefoon is aan zijn lot overgelaten.

Het is geen nieuws dat ons verrast, aangezien het bijna een jaar geleden is dat we vernamen dat Microsoft zou stoppen met het ondersteunen van Windows 10 Mobile. Het mislukte mobiele besturingssysteem uit Redmond was al maanden dood en dit was niets meer dan een bevestiging van een lang geleden aangekondigd einde.

Het begin van het einde

Steun
Steun

Kort voordat 2020 begint we kunnen zeggen dat Windows 10 Mobile geschiedenis is 10 december 2029 zal worden gemarkeerd als het einde van het besturingssysteem dat opkwam tegen iOS en Android en dat bleek een van de grote mislukkingen van Microsoft in zijn geschiedenis. Dus we blijven achter met het feit dat Windows 10 Mobile, in versie 1709, de laatste was die ondersteuning had.

Er zullen niet veel mensen zijn die nog steeds een terminal gebruiken onder Windows 10 Mobile, dus de impact zou niet groot moeten zijn. Het is echter meer het gevoel dat het een leegte achterlaat voor wat het op een dag beloofde toen het op de markt kwam en toch kwam het uiteindelijk op niets uit. Zelfs de aankoop van Nokia was niet bevorderlijk voor het luchtruim, want het bracht het ooit succesvolle Finse bedrijf zelfs op voorsprong. Dit is de verklaring van Microsoft:

Slechte beslissingen van Microsoft, gebrek aan ondersteuning van ontwikkelaars, beperkt aanbod in terminals, schaarse aanwezigheid in de catalogi van de operators… misschien is er geen enkele oorzaak verantwoordelijk voor dit einde, maarat op dit punt doet het er nauwelijks meer toe.

Windows 10 Mobiel
Windows 10 Mobiel

Vanaf dit moment heeft iedereen met een Windows 10 Mobile-telefoon een nieuwe datum. Vanaf 10 maart 2020 kunnen ze geen back-upkopieën meer maken van de configuratie en applicatiesdie ze hebben geïnstalleerd, hoewel het bedrijf aanbeveelt om de bijbehorende back-ups vóór morgen te maken. handmatig.

Het proces verloopt via het pad "Instellingen > Update en beveiliging > Back-up > Meer opties > Maak nu een back-up" om te worden beschermd voor het geval u een probleem ondervindt. Een back-up die ook een deadline heeft, want per 10 december 2020 is de back-up voor het herstel van het apparaat niet meer operationeel.

Vanaf nu zou voor alle gebruikers van het platform de beweging moeten gebeuren, als ze dat nog niet hebben gedaan, door te proberen naar iOS of Android te springen en is dat hoewel je telefoon nog steeds perfect werkt, maakt het verbonden leven dat we vandaag leiden het niet raadzaam om een terminal met verouderde software in handen te hebben.

Populair onderwerp