Testen om Windows 10 ARM uit te voeren op meer Android-telefoons: OnePlus 6, Xiaomi Mi Mix 2S en Galaxy S8

Inhoudsopgave:

Testen om Windows 10 ARM uit te voeren op meer Android-telefoons: OnePlus 6, Xiaomi Mi Mix 2S en Galaxy S8
Testen om Windows 10 ARM uit te voeren op meer Android-telefoons: OnePlus 6, Xiaomi Mi Mix 2S en Galaxy S8
Anonim

We hebben in sommige artikelen een opvallend experiment gezien waardoor Windows 10 kon worden uitgevoerd op telefoons met ARM-processors. Een actie die een gemeenschappelijke factor had, was dat alle gebruikte modellen waren gebaseerd op het mobiele Microsoft-platform: het waren modellen die waren uitgebracht met Windows Phone. Dit was het geval met de Lumia 950, 950 XL en de Acer Jade Primo.

Nu, maanden later, neemt dit experiment een nieuwe stap en dat is dat Windows 10 opnieuw de hoofdrolspeler is door mobiele telefoons mee te nemen, maar met dit verschil dat de gebruikte terminals deze keer gebaseerd zijn op Android. Uitstekende telefoons zoals de OnePlus 6 en de Xiaomi Mi Mix 2S en in de wachtrij de Samsung Galaxy S8

Windows 10 ARM op Android-telefoons

Ektczhxx0ae4fpf
Ektczhxx0ae4fpf

We weten dat Windows 10 een versie heeft die compatibel is met ARM-processors dankzij het gezamenlijke werk van Microsoft en Qualcomm. Dit maakt het voor ontwikkelaars mogelijk om hun x86-applicaties te porteren naar ARM64-apparaten En nu testen ze op apparaten die in principe niet compatibel zouden moeten zijn.

Als we al tests hebben gezien met een OnePlus 6T of een Google Pixel 3 XL op Windows 10, hebben de softwareontwikkelaars nu besloten om Windows 10 ARM naar de OnePlus 6 en ook naar de Xiaomi Mi Mix 2S.

Een ontwikkelaar die bekend staat als Lemon1Ice heeft de leiding gehad over waardoor Windows 10 ARM kan werken aan een OnePlus 6 en heeft aangekondigd dat dit in de toekomst zal gebeuren op de Xiaomi Mi Mix 2S "Omdat het een Synaptics-aanraakcontroller gebruikt, zou dat niet moeilijk moeten zijn om aan de slag te gaan."

In het geval van de OnePlus 6, waarvan we ons herinneren dat deze een Qualcomm Snapdragon 845 SoC monteert, is besloten om de drivers te gebruiken die de Lenovo Yoga C630 Always Connected monteert. Het resultaat? Tot nu toe alleen touchscreen en UPS werkend.

S8 Windows 10
S8 Windows 10

Dat in het geval van Lemon1Ice, omdat een andere ontwikkelaar, Evsio0n genaamd, op zijn Twitter-account heeft aangekondigd dat hij zal proberen Windows 10 uit te voeren op de Samsung Galaxy S8, hoewel op dit moment het proces nog steeds erg beetje geavanceerd en kan desktop niet starten.

In feite hebben ze in Windows Latest hierover gerapporteerd toen ze contact opnemen met de ontwikkelaar, die de problemen heeft beschreven waarmee hij tijdens het proces wordt geconfronteerd:

Dit is vooral een curiositeit, een open deur naar wat kan worden bereikt met een terminal die niets te maken heeft met het voorstel van Microsoft, maar meer hardware heeft dan oplosmiddel, hoewel het is al maanden op de markt. Een taak die wordt uitgevoerd door ervaren gebruikers die in de toekomst mogelijk zal worden uitgebreid naar meer op Android gebaseerde telefoonmodellen.

Populair onderwerp