PowerToys voor Windows bereikt versie 0.14: verbeteringen aan PowerRename en FancyZones komen eraan

Inhoudsopgave:

PowerToys voor Windows bereikt versie 0.14: verbeteringen aan PowerRename en FancyZones komen eraan
PowerToys voor Windows bereikt versie 0.14: verbeteringen aan PowerRename en FancyZones komen eraan
Anonim

Ik weet zeker dat velen hebben gehoord van PowerToys, een add-on die zijn eerste stappen zette met Windows 95 en Windows XP maar tot nu toe is er een lange tijd verstreken, is niet tot leven gebracht door de nieuwste update die is uitgebracht door Microsoft: Windows 10 november 2019 Update.

Met deze naam verwijzen we naar een set gratis applicaties of programma's waarmee de gebruiker bepaalde extra's aan het besturingssysteem kantoevoegen in de vorm van nieuwe functionaliteiten om mee uit te breiden de mogelijkheden ervan.

Versie 0.14 van PowerToys

Ondanks de naam en wat het suggereert, zijn dit hulpmiddelen die zijn ontworpen om het Windows-besturingssysteem te verbeteren, speciale functies waarvan het gebruik speciaal wordt aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en, overigens, om te voorkomen dat u het "Windows-register" hoeft aan te raken. En 17 jaar later komt er een nieuwe versie, versie 0.14 van het pakket met verbeteringen en nieuwe tools: PowerRename, FancyZones en Shortcut

PowerRename

PowerRename is een Windows Shell-extensie voor hernoemen van verschillende bestanden en ze in bulk te maken Om dit te doen zullen we zoeken en vervangen of reguliere expressies. U kunt schakelen tussen eenvoudig zoeken of meer geavanceerde afstemming van reguliere expressies. Deze wijzigingen en verbeteringen zijn toegevoegd met deze versie:

 • U kunt de grootte van het dialoogvenster wijzigen.
 • Er zijn instellingen toegevoegd om de zoekopdracht te herstellen en de waarde van vlaggen van de vorige run te vervangen.
 • Instellingen zijn toegevoegd om automatisch aanvullen en automatisch voorstellen in te schakelen.
 • Vaste en verbeterde RegEx-vervangingsuitvoer.
 • Bug opgelost die verhinderde dat submapitems hernoemd werden als de bovenliggende map ook hernoemd werd.

FancyZones

De FancyZones-tool is een soort windowmanager die het gemakkelijk maakt om complexe vensterlay-outs te maken en snel vensters in die lay-outs te plaatsen. Deze verbeteringen zijn toegevoegd met deze update:

 • De oude editor is verwijderd.
 • Een instelling toegevoegd om FanzyZones uit te schakelen voor de door de gebruiker gedefinieerde app-lijst.
 • De editor wordt nu geopend met de huidige actieve lay-out gemarkeerd.
 • Geeft de juiste klaviertoets weer voor de editor-sneltoets.
 • Fixed FancyZones stelen cijfertoetsen.
 • Een DPI-schaalfout in de FancyZones-editor opgelost waardoor de zones op de verkeerde positie op het scherm werden geplaatst.
 • Er is een bug opgelost die verhinderde dat verschillende apps met FancyZones werkten, hoewel er nog steeds enkele gevallen zijn, zoals externe apps, die mogelijk niet werken.
 • Er is een bug in de runner opgelost waarbij het pictogram in het systeemvak niet zou verschijnen.
 • kleine UI-aanpassingen aan het uiterlijk van de instellingen (pictogrampositie en marges, modulebeschrijvingstekst en documentatielinkpositie en marges).
 • Een crash in SortcutGuide opgelost.

Snelkoppeling

De snelkoppelingstool is een soort Windows-snelkoppelingsgids: de snelkoppelingsgids verschijnt wanneer een gebruiker Windows langer dan een seconde ingedrukt houdt en toont de beschikbare snelkoppelingen voor de huidige staat van het bureaublad.

Voor die gebruikers die geïnteresseerd zijn in het uitproberen van deze tools, u kunt ze openen via deze link op GitHub. En hoewel ze van plan zijn om ARM64 te ondersteunen, kunnen ze voorlopig alleen worden getest met x64-gebaseerde systemen.

Populair onderwerp