Na bijna vijf jaar is het nog steeds mogelijk om gratis te upgraden naar Windows 10 vanaf Windows 7 of Windows 8.1

Inhoudsopgave:

Na bijna vijf jaar is het nog steeds mogelijk om gratis te upgraden naar Windows 10 vanaf Windows 7 of Windows 8.1
Na bijna vijf jaar is het nog steeds mogelijk om gratis te upgraden naar Windows 10 vanaf Windows 7 of Windows 8.1
Anonim

Dit jaar had ik de mogelijkheid/noodzaak om een Windows-computer te upgraden. Geef de sprong van Windows 7 naar een meer recente versie en in dit geval was het duidelijk dat de gekozen versie Windows 10 zou zijn in de nieuwste update die op dat moment beschikbaar was, en dat was niemand minder dan Windows 10 mei 2019-update.

Nu, bijna een half jaar later, is het nog steeds mogelijk om van Windows 7 of Windows 8.1 naar Windows 10 te springen in de nieuwste versie als ons team, hoe logisch is het toestaat. Iets lovenswaardigs als we er rekening mee houden dat Windows 10 al in juli 2015 op de markt kwam, al vijf jaar oud.

Het is nog steeds mogelijk om Windows 10 gratis te krijgen

update
update

Toen Windows 10 werkelijkheid werd, was upgraden naar Windows 10 van Windows 7 of Windows 8.1 een gratis optie voor iedereen met een "legale" Windows-licentie. Het proces, zoals we zeggen gratis, zou een beperkte geldigheid hebben in de tijd.

Na iets meer dan een jaar, de vastgestelde tijd, zou die optie moeten verdwijnen. Vanaf die datum, het activeren van de nieuwste versie van Windows op een pc met legitieme Windows 7 of 8.1 zou een prijs hebben Dat was tenminste de theorie, omdat het in de praktijk niet zo was.

En het is dat op Reddit, een gebruiker die beweert een Microsoft-ingenieur te zijn, verzekert dat deze "gratis" en beperkte periode niet meer was dan een marketingstrategie die hij had om het adoptieproces van de nieuwe versie van Windows te versnellen.

Op dit moment, en bijna vijf jaar later, kunnen we Windows 10 nog steeds legaal krijgen en zonder de kassa te hoeven doorlopen Download en gebruik gewoon de Media Creation Too of de Windows Update Assistant in een van de versies van Windows (7, 8 of 8.1) om de sprong naar Windows 10 te maken. De Windows-licentie die we hebben wordt dan een Windows 10-licentie.

Ja, in deze Reddit-thread laat hij een waarschuwing achter en het is dat we een normale update moeten uitvoeren, want als we een schone installatie uitvoeren, "verliezen we de mogelijkheid van het uitvoeren van een gratis update".

Als we de sprong willen maken van onze oude Windows naar de meest recente versie, hebben we nog tijd, aangezien de resulterende licentie voor Windows 10 ook levenslang geldig is naar ons Microsoft-account. Als je gratis naar Windows 10 wilt upgraden, kun je de tutorial volgen die we destijds hebben ontwikkeld of de andere, vergelijkbare methode die ze gebruiken bij Bleeping Computer.

Updaten
Updaten

Als samenvatting gaat u naar de downloadpagina van Windows 10 en downloadt u de "Media Creation Tool" van Windows 10. We voeren het hulpprogramma uit, accepteren de licentievoorwaarden en vinken de optie"Update deze pc nu aan ".

We volgen de stappen en de tool zal vragen of we alles willen behouden of helemaal opnieuw willen beginnen. We selecteren "Bewaar alle apps en bestanden" en gaan verder. Druk op de knop Installeren, Windows 10 begint zichzelf te installeren in een proces dat langer duurt, afhankelijk van onze computer en waarin het meerdere keren opnieuw wordt opgestart.

Zodra Windows 10 klaar is met installeren, moeten we naar internet gaan en "Settings > Windows Update > Activation" openen en de pc wordt geactiveerd met een digitale licentie of als we er de voorkeur aan geven, kunnen we onze productsleutel voor Windows 7 of Windows 8 toevoegen.x en activeer Windows 10 als het apparaat nog niet is geactiveerd.

Populair onderwerp