Microsoft zal DNS via HTTPS rechtstreeks in Windows 10 toestaan om de privacy tijdens ons browsen te verbeteren

Inhoudsopgave:

Microsoft zal DNS via HTTPS rechtstreeks in Windows 10 toestaan om de privacy tijdens ons browsen te verbeteren
Microsoft zal DNS via HTTPS rechtstreeks in Windows 10 toestaan om de privacy tijdens ons browsen te verbeteren
Anonim

Een nieuwtje dat ons vanmorgen verraste. Microsoft zal DNS over HTTPS (DNS-over-HTTPS) rechtstreeks in Windows 10 toestaan, een verbetering die niet nieuw is, aangezien Google een paar maanden geleden al hetzelfde deed met Chrome. Maar deze stap bij Microsoft is een belangrijke stap.

Een verbetering die vergemakkelijkt, is dat gebruikers meer privacy krijgen bij het surfen op het net omdat dankzij dit systeem DNS-verbindingen zouden worden versleuteld en zich zouden verbergen in het gewone HTTPS-verkeer. Een obstakel voor serviceproviders om toegang te krijgen tot ons browsen en de websites die we bezoeken.

Onze navigatiekluis

Voordat we verder gaan, moeten we duidelijk maken waar DNS over HTTPS uit bestaat. Een DNS of de DNS is verantwoordelijk voor het omzetten van de URL's die we in tekst in onze browser invoeren naar IP-adressen op internet. Een uitwisseling die wordt uitgevoerd door middel van platte tekst, zodat een operator onze geschiedenis van bezochte pagina's kan kennen. Met dit systeem worden DNS-verzoeken en -antwoorden nu via versleutelde verbindingen gecommuniceerd.

De overstap naar DNS-over-HTTPS, gebaseerd op de RFC 8484-standaard, verbetert de privacy van de gebruiker, vermindert de dreiging van man-in-the-middle-aanvallen. Bovendien wordt browsen geoptimaliseerd door de latentie met versleuteld verkeer via HTTPS te verminderen.

Het nieuwe protocol, dat direct in applicaties kan worden geïntegreerd, waardoor elke applicatie of in dit geval het besturingssysteem, Windows 10, zijn eigen DNS-systemen kan gebruikenHet zal veel moeilijker zijn voor serviceproviders om onze navigatie te kennen, aangezien deze gebaseerd is op DNS over TCP.

Dit systeem is vergelijkbaar met het systeem dat door Cloudflare wordt gebruikt, met zijn DNS 1.1.1.1, Chrome of Firefox en het zal dat alleen mogelijk maken door de DNS op onze computer te wijzigen en niet op de router, we hebben een veilige browsegeschiedenis.

We zullen moeten afwachten wat de operators, de ISP's en deels de organisaties die competenties hebben in dit scenario van deze maatregel vinden, omdat ze bijna geen mogelijkheid meer hebben om te beheren en het verkeer regelenvan ons netwerk.

Populair onderwerp