Microsoft en Nvidia kondigen NDv2 aan: 's werelds grootste GPU-versnelde cloudgebaseerde supercomputer

Inhoudsopgave:

Microsoft en Nvidia kondigen NDv2 aan: 's werelds grootste GPU-versnelde cloudgebaseerde supercomputer
Microsoft en Nvidia kondigen NDv2 aan: 's werelds grootste GPU-versnelde cloudgebaseerde supercomputer
Anonim

Microsofts toewijding aan de cloud laat geen ruimte voor twijfel. Azure staat centraal, de streaminggame arriveert met Project xCloud, een alternatief voor Google Stadia dat op papier met een aardverschuiving wint en nu weten we dat Microsoft en Nvidia NDv2 hebben aangekondigd, de cloudgebaseerde supercomputer die wordt versneld door GPU grootste ter wereld

De aankondiging vond plaats tijdens het SC19-evenement in Denver dat gewijd was aan supercomputing. Het is het gezamenlijke werk van Microsoft en Nvidia dat de komst van de nieuwe supercomputer NDv2 mogelijk heeft gemaakt.

Cloud-supercomputers

Nvidia
Nvidia

Er waren nog twee aankondigingen op het evenement, waarbij Nvidia de Nvidia Magnum IO op het podium bracht, een pakket software om wetenschappers en onderzoekers die met kunstmatige intelligentie werken te helpen verwerken enorme hoeveelheden gegevens in minuten. Daarnaast introduceerde het bedrijf een ontwerpplatform waarmee bedrijven sneller en efficiënter GPU-versnelde Arm-gebaseerde servers kunnen maken. En daarnaast de nieuwe NDv2-supercomputer.

Voor degenen die ze niet kennen, NDv2-apparatuur is systemen ontworpen en gemaakt voor zeer specifieke taken. Ze willen de meest veeleisende gedistribueerde workloads van HPC (High Performance Computing), AI en machine learning-taken kunnen uitvoeren.

NDv2 is 's werelds grootste GPU-versnelde cloudgebaseerde supercomputerBinnenin bevinden zich 8 onderling verbonden NVIDIA Tesla V100 NVLink GPU's, elk met 32 GB HBM2-geheugen, 40 niet-hyper-core Intel Xeon Platinum 8168-processor en 672 GiB systeemgeheugen. Deze supercomputer is voorzien van Mellanox 100 Gigabit EDR InfiniBand waarmee hij kan worden opgeschaald naar 800 NVIDIA V100 Tensor Core GPU's die onderling zijn verbonden met Mellanox InfiniBand.

Met NDv2 Bert werd een conversatie AI-model getest en de kracht werd gedemonstreerd in het feit dat het slechts drie uur kostte om de functies ervan te benutten. Het is een voorbeeld van de kracht die deze teams bieden.

Deze beweging van Nvidia en Microsoft komt enerzijds wanneer Intel zijn dominantie in datacenters bedreigd ziet en ook met AMD als alternatief voor Intel-CPU's dankzij Arm SoC's. Maar het is dat daarnaast en bijna parallel, Amazon Web Service meldde dat het een aantal van zijn EC2-instanties in de cloud zou lanceren, ondersteund door AMD EPYC Rome-processors, of dat Intel zijn Pone Vecchio GPU voor datacenters zou onthullen.

Populair onderwerp