Voice Enhance is de op AI gebaseerde technologie om de communicatie te verbeteren die in 2020 naar Microsoft Stream komt

Voice Enhance is de op AI gebaseerde technologie om de communicatie te verbeteren die in 2020 naar Microsoft Stream komt
Voice Enhance is de op AI gebaseerde technologie om de communicatie te verbeteren die in 2020 naar Microsoft Stream komt
Anonim

Gisteren hadden we het over de kantoorsuite van Microsoft. Aanleiding was de lancering van Office voor iOS en Android, een vernieuwde applicatie als hub om alle tools voor Microsoft office management, of in ieder geval de belangrijkste, te groeperen. Maar de aankondigingen op het Ignite-evenement eindigen daar niet

En het feit is dat het Amerikaanse bedrijf ook heeft verwezen naar de verbeteringen die zullen komen voor een van zijn diensten, zoals Microsoft Stream. Verbeteringen die mogelijk zullen zijn dankzij de toepassing van technologie op basis van kunstmatige intelligentie waarmee de communicatie via Microsoft Stream verder kan worden geoptimaliseerd.

Voor degenen die het niet weten, Microsoft Stream is een videoservice voor bedrijven en educatieve omgevingen beschikbaar in 181 markten en 44 talen waar gebruikers uit elk bedrijf naar kunnen kijken en deel video's veilig. Of het nu gaat om klasopnames, vergaderingen, presentaties, leersessies… het doel is om de samenwerking tussen gebruikers te vergemakkelijken en teamwerk aan te moedigen.

Microsoft Streams is een service die beschikbaar is voor Office 365 Enterprise-klanten en een van de mogelijkheden die het biedt, is de functie die van spraak naar tekst gaat, een beschikbare optie die de video's automatisch transcribeert geüpload naar Stream. En deze functie zal nu worden verbeterd door toepassing van op AI gebaseerde technologie.

In de aankondiging op Ignite 2019 heeft Microsoft laten zien hoe de toepassing van deze nieuwe technologie het mogelijk maakt om achtergrondgeluiden in een video te verwijderen zodat alleen de video de stem van de persoon aan het woord. Daardoor wint u aan audiokwaliteit, vooral in omgevingen met omgevingsgeluid.

De technologie heet Voice Enhance en is verantwoordelijk voor het elimineren van achtergrondgeluid dat gesprekken kan verstoren. Het gaat erom deelnemers te helpen zich te concentreren op de boodschap van de spreker, niet op wat er om hen heen gebeurt. Het is ook heel gemakkelijk te gebruiken, je hoeft alleen maar op het bijbehorende pictogram te klikken om het te activeren of deactiveren.

In kantooromgevingen, in bedrijven, in onderwijscentra kan achtergrondgeluid veel voorkomen, dus een functie als Voice Enhance kan meer dan nuttig zijn om communicatie tussen mensen te verbeterendie gebruik van Microsoft Stream.

Voice Enhance is voorlopig nog niet beschikbaar, maar het Amerikaanse bedrijf verzekert dat het in het tweede kwartaal van 2020 naar Microsoft Streams zal komen.

Populair onderwerp