Volgens dit patent gaat Microsoft mogelijk aan de slag met slim en verbonden textiel

Inhoudsopgave:

Volgens dit patent gaat Microsoft mogelijk aan de slag met slim en verbonden textiel
Volgens dit patent gaat Microsoft mogelijk aan de slag met slim en verbonden textiel
Anonim

Als we het hebben over het internet der dingen of IoT-apparaten, denken we altijd aan apparaten die zich tot nu toe niet bewust waren van permanente connectiviteit. En toch vergeten we een van de sectoren die ook gokt op connectiviteit en technologie, zoals de textielsector.

Slimme kleding wordt gepostuleerd als een van de trends die in de toekomst het meest zal groeien en in die zin zetten fabrikanten hun eerste stappen door technologie te integreren in kleding die we in de toekomst zal dragen. Of het nu door ontwikkelingen is, nog erg groen, of met een patent zoals we nu te maken hebben, kleding wil meer technologisch zijn.

Verbonden Kleding

Verbonden kleding
Verbonden kleding

Microsoft zou geïnteresseerd zijn in het segment van slimme kleding volgens het patent dat zojuist in MSPU is gepubliceerd. Het verwijst naar een slim shirt dat is gebaseerd op een technologie genaamd "Electronically Functional Yarn" (Electronically Functional Yarn).

Hoe het werkt, lijkt misschien een beetje op sciencefiction of doet ons denken aan films als "Back to the Future", omdat met deze technologie de draad op het T-shirt kan worden gebruikt om toe te voegen verschillende slimme functies.

Verbeteringen die op zeer verschillende gebieden kunnen worden toegepast, zowel in de vrije tijd als in de sport, in militaire gebieden… een intelligent t-shirt. Omdat de ontwikkeling zich nog in een zeer vroeg stadium bevindt, hebben we de licentie om onze fantasie de vrije loop te laten en te denken aan kledingstukken die gegevens verzamelen van onze fysieke activiteit of onze omgeving en dienovereenkomstig handelen.

iot
iot

Stel je een kledingstuk voor dat een verlicht gebied laat zien terwijl het detecteert dat we buiten sporten of dat een waarschuwing geeft voor hoge niveaus van besmetting. Verbonden textiel neemt technologie op in ons dagelijks leven en dat zal bijna zonder dat we het merken.

Voorlopig is het een patent en dat komt omdat verbonden en slimme kleding nog een lange weg te gaan heeft. Zoals we altijd waarschuwen, mag het lanceren van een patent niet worden geïnterpreteerd als een daaropvolgende gedwongen lancering van het product.

Voorkomen dat kleding de nodige technologie in de stoffen kan integreren zonder overmatige gewichts- of diktetoename of verlies van comfort te veroorzaken, zijn factoren die nieuwe ontwikkelingen nog moeten overwinnente bieden hebben een competent product.

Populair onderwerp