Zou Windows 10X de kiem kunnen zijn van een nieuw besturingssysteem voor zowel vouwschermen als traditionele computers?

Inhoudsopgave:

Zou Windows 10X de kiem kunnen zijn van een nieuw besturingssysteem voor zowel vouwschermen als traditionele computers?
Zou Windows 10X de kiem kunnen zijn van een nieuw besturingssysteem voor zowel vouwschermen als traditionele computers?
Anonim

Tijdens het Microsoft-evenement waren we getuige van de komst van Windows 10X, het Microsoft-besturingssysteem voor apparaten met twee schermen waarvan ze zouden profiteren op het moment van de release, de Surface Neo, de Surface Duo en nieuwe toestellen van dit type die Microsoft lanceert.

Dat zou nog maar het begin zijn en dat komt omdat Windows 10X veel meer zou kunnen zijn, aangezien we de basis zouden zijn van een nieuw unitair besturingssysteem dat zowel zou dienen voor nieuwe apparaten met dubbel scherm zoals voor de typologieën van traditionele producten, zoals tablets of pc's.

Is Windows 10X nog maar het begin?

Windows 10x aangepast
Windows 10x aangepast

Windows 10X verbergt nog steeds veel ins en outs om te onthullen. Het maakt gebruik van een shell die kan worden aangepast aan verschillende soorten schermen en die we destijds al hebben gezien, die de codenaam Santorini heeft. Een shell die kan worden aangepast in verschillende vormfactoren om op verschillende soorten schermen te kunnen worden toegepast.

In een nieuwe draai aan het aanpassingsproces zou het bedrijf werken aan een nieuwe ontwikkeling waarvan nog maar weinig details bekend zijn. Het heet blijkbaar Project Pegasus en zijn doel is niemand minder dan de gebruikersinterface van Windows 10X naar traditionele producten te brengen dit is, laptops en tablets of convertibles.

Project Pegasus zou gebaseerd zijn op dezelfde ervaring als Windows 10X maar met de bijzonderheid dat het kan worden aangepast aan traditionele computerschermen. Het is zelfs Zac Bowden op Twitter die een debat is begonnen waarin hij het antwoord van WalkingCat heeft gevonden en waarin hij deze mogelijke nieuwe ontwikkeling vergelijkt met Windows 8.

In de tweet van Zac Bowden zien we een afbeelding van Windows 10X, maar getest op traditionele laptops en 2-in-1's of convertibles. Een nieuw Windows dat naast het bestaande zou bestaan en dat zou proberen een einde te maken aan alle problemen waar het besturingssysteem van Microsoft in het verleden last van heeft gehad.

Project Pegasus of welke naam ze uiteindelijk ook geven aan een mogelijk nieuw besturingssysteem, het zou bestemd zijn voor nieuwe apparaten die op de markt komen en niet om Windows 10 in de huidige apparatuur. Microsoft heeft hoge verwachtingen gevestigd op Windows 10X, een systeem waarvan het hoopt dat het algemeen aanvaard zal worden

Populair onderwerp