Het Surface Dock is weer in het nieuws: Microsoft lanceert een nieuwe tool om de firmware bij te werken

Inhoudsopgave:

Het Surface Dock is weer in het nieuws: Microsoft lanceert een nieuwe tool om de firmware bij te werken
Het Surface Dock is weer in het nieuws: Microsoft lanceert een nieuwe tool om de firmware bij te werken
Anonim

Toen Apple de MacBook lanceerde, had een van de meest terugkerende klachten te maken met de beperking in termen van poorten die gebruikers konden vinden. Misschien was het geval van de MacBook extreem, maar het is niet de enige die we vinden. Het gebeurt ook met sommige Surface-modellen, die te weinig poorten hebben

Iets dat Microsoft destijds heeft opgelost door een accessoire zoals het Surface Dock te lanceren. Een externe box die beloofde de beperkingen op het gebied van verbindingen in het Surface-assortiment op te lossen.

Nieuwe firmware

Dok
Dok

Het Surface Dock is een extern apparaat in de vorm van een doos, vergelijkbaar met een hub waarop je meerdere apparaten tegelijk kunt aansluiten. Op deze manier is de mogelijke beperking opgelost als we meer apparaten aangesloten willen hebben. Hiervoor bood het Surface Dock een reeks verbindingen:

  • Twee high-definition videopoorten
  • Eén Gigabit Ethernet-poort
  • Vier Hi-Speed USB 3.0-poorten
  • Een audio-uitgang

Surface Dock wordt aangedreven door Surface Connect-technologie, die snelle overdracht van video, audio en gegevens mogelijk maakt via een enkele kabel. Het is ook plug-and-play, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is met elk apparaat.

Het Surface Dock is echter geen erg populair apparaat geweest en veel mensen zijn zich niet bewust van het bestaan ervan. Nu heeft Microsoft het opnieuw verfijnd en heeft een tool uitgebracht om de firmware van het Surface Dock bij te werken.

Als een. MSi-bestand kan de nieuwe tool, die de vorige met pensioen gaat, worden gedownload via deze link. Een mogelijkheid die het gebruik ervan op de achtergrond mogelijk maakt, zodat het het gebruik van het apparaat niet verstoort.

Om te profiteren van deze nieuwe verbetering, is het essentieel dat we op de Surface waar we deze gaan gebruiken Windows 10 in versie 1803 of hoger.

Populair onderwerp