TomTom profiteert van Azure en integreert met Microsoft's Connected Vehicle Platform

Inhoudsopgave:

TomTom profiteert van Azure en integreert met Microsoft's Connected Vehicle Platform
TomTom profiteert van Azure en integreert met Microsoft's Connected Vehicle Platform
Anonim

In de loop der jaren hebben we gezien hoe de automobielsector belangrijker is geworden als het gaat om technologie. De connected car is meer dan alleen een verwachting voor de toekomst. Het is iets dat al echt is en alle of bijna alle merken werken aan ontwikkelingen en modellen van altijd verbonden voertuigen.

Microsoft is aanwezig in dit segment dankzij de Alliance Intelligent Cloud samen met enkele autofabrikanten die profiteren van Azure en Microsoft's Connected Vehicle Platform. Een platform waar nu TomTom bij is.

Altijd verbonden

Verbonden
Verbonden

TomTom heeft de integratie aangekondigd met het Connected Vehicle Platform van Microsoft. Op deze manier kunnen autofabrikanten updates implementeren via OTA, re altime voertuigprestatierapporten genereren of zoiets eenvoudigs als updates van het navigatiesysteem aanbieden. Het doel van deze samenwerking is om "gegevensgestuurde inzichten te genereren om diensten op maat te leveren en beter geïnformeerde engineering- en ontwerpbeslissingen te nemen."

Integratie met het Connected Vehicle Platform stelt merken (autofabrikanten of ontwikkelaars van applicaties of navigatiehardware, zoals in dit geval, in staat toegang te krijgen tot en nauwkeurige gegevens in re altime te verkrijgen van de voertuigen en systemen die ze bezitten. In de woorden van Cees van Dok, Product Manager bij TomTom:

Enerzijds profiteert het Connected Vehicle Platform omdat TomTom HD-kaarttechnologie, verkeersinformatieanalyse en navigatiehulpmiddelen biedt en aan de andere kant profiteert het navigatiebedrijf van toegang tot de cloud dankzij Azure en sinds 2019 de aanbieder van locatiegegevens voor kaartdiensten in Bing, Cortana, Windows en Azure Maps.

Populair onderwerp